Így juthatsz villámgyorsan készpénzhez idén áprilisban

Pénzcentrum2011. április 20. 05:22

Csökkenő állomány, kevés akció Az elmúlt fél évben csak egy hónapban tudott növekedni a személyi kölcsönök állománya, azonban az 5,4 milliárdos októberi változás is leginkább a forint gyengülésének volt betudható. A várakozásoknak megfelelően a Pénzcentrum.hu által megkérdezett bankok többsége arról számolt be, hogy némi visszaesés tapasztalható a személyi kölcsön igénylések tekintetében is. Aktuális körképünkben azt vizsgáltuk, hogy a hazai kereskedelmi bankok milyen személyi kölcsön ajánlatokkal várják a 300 ezer, a 600 ezer, illetve az 1 millió forintot igénylő ügyfeleiket.

Körkép: 7 bank személyi kölcsön ajánlata

Összesen 7 bank válaszolt a személyi kölcsönökkel kapcsolatos kérdéseinkre, amelyekben a banknál észlelt trendekről, jövőbeni akciókról kérdeztük meg őket. A teljes személyi kölcsön állomány 532,2 milliárd forintra csökkent, az előző körképük készítésekor még 596,7 milliárdról tudtunk beszámolni.


Kamatok alakulásában sincs nagy változás, a 2008-as időszak után igen megnövekedett értékek mellett stabilizálódott a piac. A feltételek már sehol sem olyan könnyedek, mint a válság előtt voltak. A maximálisan felvehető hitelösszeg megállapításánál számít a nettó jövedelmünk, költekezéseink és a meglévő tartozásaink törlesztő részlete is.


Az ügyfelek a lehető leghosszabb törlesztési időt választják, ezzel minél inkább csökkenteni akarják a havi törlesztőrészletek nagyságát. A Budapest Bank beszámolója szerint saját kintlévősége csökkent, de ez a csökkenés kisebb mértékű, mint a piaci átlag. Már előző körképünkben beszámoltunk arról, hogy a bank szigorított a hitelfelvétel menetén, ma már több papírmunkával jár az ügylet ami két - három napig tarthat el. Nem számoltak be konkrét jövőben várható akciókról a Budapest Banknál, leginkább a meglévő termékeket szeretnék minél több csatornán keresztűl értékesíteni. Egyre több helyen találkozhatunk a bank termékeivel.

A kérdéseinkre válaszolva a Citibanknál is az értékesítési helyek növelését tartotta a legfontosabbnak. Részben ennek betudhatóan márciusban tudták a legtöbb személyi kölcsönt értékesíteni. A fiókhálózatokban 24 órán belüli elbírálást és folyósítást garantálnak, ahol már kifejezetten orvosoknak szánt hitelek is találhatóak. A Citibank egy kedvező, állandó ajánlatot kínál: Amennyiben az ügyfél és mellette nyit - és a futamidő alatt fenntart - egy Citibank Nullaforintos bankszámlát. Ha erről a számláról törleszt az ügyfél, akkor a hitelt kezelési költség felszámítása nélkül, kamatkedvezménnyel (22,9%-os kamattól) kaphatja meg.

A K&H Banknál nem változtak az igénylési feltételek az elmúlt negyedévben. Az ügyintézési idő a kérelem benyújtásától a folyósításig változó, ideális esetben 1 hét is lehet. Az MKB Bank személyi kölcsönt csak forint alapon nyújtanak, az átlagos ügyintézési idő 1-5 nap a kérelem átvételétől a folyósításig.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az OTP bank is csökkenő állómányról számolt be a fokozott médiában való jelenléte ellenére. Mindemelett a tavalyi, illetve az idei év elején sikeresnek tartott kamatakciós kampányokat zárt a bank. A sikerre való tekintettel természetesen az év hátralévő részében is tervez a hitelintézet kampányokat. Jelenleg első 12 hónapban fix törlesztőrészletű hitelekket nyújt a bank.

A Raiffeisen ajánlatai között több akciós is megtalálható. Az Egyet Vissza Személyi Kölcsön az keretében a pontosan törlesztő ügyfeleink egyhavi törlesztőrészlet összegét visszakapják. Azon személyi kölcsön ügyletek esetén, ahol adóstárs is bevonásra kerül, a Bank a hitelbírálati díj 50%-át utólag jóváírja Ügyfél Raiffeisen bankszámláján. Ezen felül a számlájukat aktívan használó ügyfeleink - havonta minimum 30 ezer forint értékben vásárolnak bank- és/vagy hitelkártyával a kölcsön folyósítását követő 4 hónapon keresztül - a teljes hitelbírálati díj utólagos visszatérítésére jogosultak!

7 bank személyi kölcsön ajánlata

Címkék: