Öt hasznos tipp kezdő hitelkártyásoknak

Pénzcentrum2011. február 24. 15:02

Egy hitelkártyával a zsebünkben kényelmesebbé tehetjük bevásárlásainkat, plusz eszközt kapunk pénzügyeink tervezéséhez. Viszont óvatosnak kell lennünk minden új eszköz használatbavételekor, a szerződések alapos átolvasása még nem elég. 5 tippet ad a Pénzcentrum.hu ezeket jó fejben tartani, amint egy hitelkártya kerül a pénztárcánkba.

Magyarországon szerencsére még nem jellemző a hitelkártyán történő túlzott eladósodottság, de mint ahogy a napokban láttuk van rá példa (lásd: Segélyre kaptak Tesco-hitelkártyát: a város menti meg az eladósodott családot).

Kezd kicsiben: figyelj oda, hogy még a kamatmentes periódusban vissza tudd fizetni a hiteledet. Első néhány alkalommal légy extra óvatos és kisebb tételek vásárolva próbáld ki a kártyádat. Ne érezd kényszernek a használatát.

Amíg a takaró ér: ne számíts olyan jövőbeni jövedelemre, ami még nem 100%. Ha bármilyen gikszer miatt nem kapod meg a várt összeget, akkor is tudd visszafizetni a tartozásod.

Az idő pénz, neked költség: dátumok lényegesek, ne késs, 1 nap is sokba kerülhet egy hitelkártyánál.

Számla az első: havi költekezéseid megtervezésekor ne felejtkezz meg a számlákról sem. Azok befizetését helyezd előre.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Nincs talált pénz: a legfontosabb, hogy soha ne tekints a hitelkártyádra talált pénzként. Minden forintot meg kell keresned, amit onnan költesz.

 

 

Címkék: