A nincstelen árvízkárosult családi pótlékját is levonta a bank

Pénzcentrum2010. november 19. 09:32

Úgy döntött, hogy ügyvédhez fordul Király Erika, akinek a házát elsodorta az árvíz, a bank azonban már ötödik hónapja vonja a semmivé vált ingatlanra felvett hitel részleteit.

A nő és családja most egy önkormányzati bérlakásban él egyik napról a másikra, mivel a bank a hitel részleteit még mindig vonja a számlájukról. Király Erika a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a bank a vételárat kérné vissza, a biztosító viszont nem hajlandó kifizetni a kártérítés összegét a banknak. Emiatt a bank minden jövedelmet, köztük a bankszámlájukra érkező családi pótlékot is azonnal leszed. Az asszony azt mondja, naponta telefonál, és már többször járt személyesen az ügyintézőknél.

Király Erika munkanélküli, egyedül neveli iskolás kisfiát, mert párja egy baleset miatt január óta kórházban van.

A bank az RTL Híradó megkeresésére azt közölte, hogy az ügyfél úgy döntött, hogy nem vesz részt az állami kárenyhítési programban, és erről kedden tájékoztatta írásban a bankot (Király Erika azt állítja, már egy hónapja leadta a kért dokumentumot). Csak ennek alapján értesíthette a hitelintézet a biztosítót, ahonnan két napon belül megérkezik a kártérítés összege, amit az ügyfél hitelszámláján jóváír a bank. Méltányossági szempontok alapján arról is döntött a bank, hogy az ügyfél nehéz anyagi helyzetére tekintettel a szeptemberi, az októberi és a novemberi törlesztőrészletet visszautalja az ügyfélnek.

 

Címkék: