Megszólalt az OTP! Mi lesz az iszapkárosult jelzáloghitelesekkel? + 50 milliós felajánlás

Pénzcentrum2010. október 18. 10:32

Az OTP Bank közleménye + 50 milliós felajánlás Az iszapkatasztrófát követően olyan hírek kaptak szárnyra, hogy a fedezet megsemmisülése miatt a bankok felmondják a térségben élő lakáshitelesek szerződéseit és egyösszegben követelik a teljes tartozást. Az ügy kapcsán az OTP Bank az alábbi közleményt juttatta el a Pénzcentrum.hu szerkesztőségének:

"Az OTP Bank a társadalomért felelős vállalatként együttérez a vörösiszap-katasztrófa károsultjaival és kiemelt prioritásként kezeli a segítségnyújtást. A legnagyobb magyarországi hitelintézet úgy döntött, hogy a katasztrófa sújtotta térségben ingatlan károsodása, illetve megsemmisülése miatt nem mond fel hitelszerződést.

A későbbiekben az érintett ügyfelek problémáira velük együttműködésben keresi a megoldást a bank, adósvédelmi programja teljes eszköztárát - egyebek mellett törlesztőrészlet-csökkentést, fizetési moratóriumot, prolongációt - felhasználva. A jelzáloggal terhelt ingatlanok esetében az OTP Bank lemond a biztosító által térített, a bankra engedményezett kártérítésről, amennyiben az összeget az ingatlan helyreállítására vagy új lakóingatlan vásárlására fordítják.

OTP Bank Médiakommunikációs osztály"

Közösen a vörösiszap-katasztrófa károsultjaiért

Az OTP Bank azonnali segítségként 50 millió forintot utal át a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak támogatására a Magyar Kármentő Alap számára, hogy a segítségnyújtás mielőbb a rászorulók rendelkezésére álljon. A hitelintézet ezen felül vállalja, hogy a 2010. október 18-ától a lakossági adományokból az alapba befolyó következő 50 millió forintot megduplázza.

A társadalomért felelős vállalatként a legnagyobb magyarországi hitelintézet nem hagyhatja figyelmen kívül az itt élők problémáit, nehézségeit. A bank korábban úgy határozott, hogy a katasztrófa sújtotta térségben hitelszerződéssel rendelkező érintett ügyfelei problémáira velük együttműködésben keresi a megoldást, adósvédelmi programja eszköztárát felhasználva.

Emellett a lakossági, vállalati, önkormányzati ügyfelek körében az OTP Banknál vezetett bankszámlákról 2010. november 30-áig az iszapszennyezés károsultjainak megsegítésére kezdeményezett humanitárius célú tranzakciók díjait is átutalja a bank a Magyar Kármentő Alap számlájára.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A hitelintézet ugyanakkor kötelességének tartja, hogy a pénzügyi szolgáltatásokon túl aktív közreműködője legyen a rászorulók megsegítésének, ezért döntött a májusi árvíz károsultjainak támogatása után most az újabb jelentős összegű segítségnyújtásról, illetve a lakossági felajánlások kiegészítéséről.

A Magyar Kármentő Alap számlaszáma
- belföldről: 1179 4022 2222 2222 0000 0000
- külföldről: IBAN: HU28 1179 4022 2222 2222 0000 0000
SWIFT BIC: OTPVHUHB

Forrás: OTP Bank Médiakommunikációs Osztály

Türelmi időt kaptak az Erste iszaphitelesei!

Megszólalt a Bankszövetség és a MABISZ

Címkék: