Találtunk frankhitelt! Ha 7% feletti a THM-ed, erre kiválthatod!

Pénzcentrum2010. szeptember 14. 04:44

Mint arról a Pénzcentrum.hu folyamatosan beszámolt, a válság kirobbanását követően a bankok sorra szüntették meg a svájci frank alapú hiteltermékeiket. A sorozatos szigorításokat követően mindössze két finanszírozó maradt, amely - igaz csak hitelkiváltásra - továbbra is nyújt svájci frank alapú hitelt.

Lassan két éve kezdődött a frankhitelek bukása

A válsággal érkező fenyegető árfolyamkockázatra való hivatkozással elsőként az MKB Bank függesztette fel a svájci frank alapú hitelezést még 2008. október 13-án, azóta a bankok sorra követték a példájukat. Alig egy hétre rá a Raiffeisen Bank intett búcsút a frankhitelezésnek. 2008. november 17-én csatlakozott hozzájuk a K&H Bank, amely 2009. június 17-én az euró alapú hitelezést is felfüggesztette, a korlátozást 2010 februárjában megszűnt ugyan, de a feloldozás csak júliusig tartott.

Az OTP Bank egészen 2009 tavaszáig fenntartotta a 2004. július elsején bevezetett konstrukciót, de olyan kedvezőtlen árazás mellett kínálták ezt a korábban oly népszerű hitelterméket, hogy az ilyen irányú ügyféligények gyakorlatilag maguktól megszűntek, majd kiszállt a CIB és az Erste Bank is. Tavaly nyáron még az Allianz és az FHB is kínált frank alapú hiteleket, de később ők is levették a palettáról. A sort augusztus közepén Budapest Bank folytatta, majd ősszel az UniCredit Bank is csatlakozott a többséghez. A bankok közül utolsóként 2010. június elsején az AXA Bank is kapitulált.

Tegnapi vezető hírünk: Lakásvásárlók figyelem! Itt a várva-várt nagy forinthitel körkép!

Hol van még frankhitel?

Jelenleg két pénzügyi vállalkozás - az UCB Ingatlanhitel Zrt. és az AEGON Magyarország Hitel Zrt. - svájci frank alapú jelzáloghiteléről tudunk beszámolni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az UCB Ingatlanhitel képviseletében elmondták, hogy az elmúlt három hónapban a devizahitelezés megszüntetését célzó kormányzati döntésnek megfelelően mind a lakáscélú, mind a szabad felhasználású devizakölcsönök megszüntetésre kerültek. A forint alapú termékük a közeljövőben kerül bevezetésre, amely a piacon egyedülálló megoldást nyújt majd ügyfeleknek. Érdemes megemlíteni, hogy a devizahitelezés megszüntetése a hitelkiváltásra nem vonatkozik, így az UCB Ingatlanhitel Zrt. továbbra is nyújt hitelkiváltási célra deviza alapú kölcsönt.

Korábban: Nem szűnt meg a devizahitelezés Magyarországon! Interjú az UCB Ingatlanhitel vezérigazgatójával

Az UCB Ingatlanhitel Zrt. továbbra is kedvező kondíciókkal nyújtja mind svájci frankban, mind euróban hitelkiváltási termékeit, 3 vagy 5 éves fix kamatozással. A jelzáloghitel termékeket úgynevezett "Budget Fix" törlesztési opcióval nyújtják, amely forintban fixálja a törlesztő részleteket, így biztonságos és kiszámítható törlesztést tesz lehetővé az ügyfelek számára.

Az Aegon Hitel Zrt. képviseletében Harnos András vezérigazgató elmondta, hogy a Hitelcsere Program mellé bevezetésre került a Hitelcsere Program Prémium nevű termék is. A Hitelcsere Programmal korábban más hitelintézettől vagy pénzügyi vállalkozástól felvett jelzálog alapú hitelek válthatóak ki kedvezőbb feltételű, jelzálog alapú kölcsönre. Ezt azon ügyfelek számára ajánlják, akik az előző kölcsönüket problémamentesen fizették, de havi törlesztőrészletet mérsékelnék vagy a korábban felvett hiteleiket korszerűbb konstrukcióra váltanák.

Címkék: