80% új lakásra akcióval megspékelve - beindult az OTP Lakáslízing

Pénzcentrum2010. május 3. 11:02

2010. május 3. és június 11. között igényelt lakáslízingek esetén kétféle díjelengedési akcióval jelentkezik az OTP Lakáslízing. A társaság a kormányrendeletben rögzített magas arányú finanszírozással és az akcióval a várható keresletélénkülésnek igyekszik elébe menni.

Az ügyfelek a következő két díjkedvezményes lehetőség közül választhatnak:
- az induló költségeket az igénybevett hitel összegétől függően 100 000 Ft erejéig megtéríti az OTP Lakáslízing, vagy
- az igényelt hitelösszegtől függetlenül a közjegyzői- és az értékbecslési díjat téríti meg az OTP Lakáslízing.

"A lízing konstrukció nem csak hogy új lakás esetén lényegesen olcsóbb egy hasonló kamatozású lakáshitelhez képest, de a 2010. március 1-jén életbe lépő Kormányrendeletben rögzítésre került hitelezési limitszintek alapján - lakáslízinggel alacsonyabb önerővel lehet lakáshoz jutni, új és használt lakás esetén egyaránt.


Katzenbach Zoltán

A gyakorlatban mindez azt jelenti, hogy míg lakáshitelnél - forint alapon - 75%, addig új lakásnál lakáslízingnél 80% finanszírozható. Például amíg egy 10 millió forint értékű lakáshoz maximálisan 7,5 millió forint lakáshitel, addig 8 millió forint lakáslízing vehető fel, ami a lakáshitelhez képest 6,7%-kal több finanszírozható összeget jelent.

Euro alapú konstrukciónál ugyanez az arány 60% lakáshitelnél és 65% lakáslízingnél, tehát egy 10 millió forint értékű lakáshoz maximálisan 6 millió forint lakáshitel, míg 8,3%-kal több, összesen 6,5 millió forint lakáslízing vehető fel.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A lakáslízing olcsósága annak köszönhető, hogy az újépítésű lakásoknál (nyílt végű pénzügyi lízing esetén) a lízingelt összeg 25%-os ÁFA-részét kamatmentesen, a futamidő során kis részletekben fizeti ki az ügyfél. Lakáshitel esetén a vételár ÁFA-tartamát is meg kell finanszírozni a vásárláskor, azaz a hitel a bruttó értékre szól" - mondta Katzenbach Zoltán, az OTP Lakáslízing értékesítési és marketing igazgatója.

Címkék: