OTP, CIB, Raiffeisen, Citibank: alaptalan meghurcolás?

Pénzcentrum2010. április 27. 09:02

Tömegesen indítja a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a pénzügyi szolgáltatóknál a fogyasztóvédelmi vizsgálatokat - írja a Napi Gazdaság.

Mint az erről közzétett határozatokból kiderül, az eljárásokra különböző panaszok alapján került sor. Úgy tűnik, az ügyfelek nem igazán tudják, mivel érdemes a felügyelethez fordulni. Az elmúlt napokban megjelent határozatok ugyanis intézkedés alkalmazása nélkül való lezárásukról szóltak.

Az ellenőrzők nem találták megalapozottnak a kifogásokat az OTP, a CIB, a Raiffeisen és a Citibanknál. Ebbe a körben tartozik még a Cetelem, a Lombard, az Aegon Hitel és a PSA Finance is. Az egyes társaságoknál több eljárás is indult - azonos eredménnyel.

A PSZÁF korábban az ügyfél-tájékoztatást ellenőrizte 9 banknál, akkor bírságot a vizsgált hitelintézetek nem egészen fele kapott.

Mindegyik pénzintézet esetében azt találták szabálytalannak a felügyelők, hogy az előírások ellenére az ügyfélfogadásra nyitva álló helyiségeikben, hirdetményeikben nem tették közzé az általános szerződési feltételeket is tartalmazó üzletszabályzataikat, az ügyletekkel kapcsolatos szerződési feltételeket, valamint a kamatokat, díjakat és egyéb költségeket tartalmazó dokumentumokat.

Címkék: