Kiszivárgott a bank egyik belső levele: a konkurenciához küldik az ügyfeleket

Pénzcentrum2010. március 1. 13:02

A National Australia Bank számítógépes rendszere teljes kapacitással sem bírja kezelni azt a rohamot, amit a közelmúltban piacra dobott akciós lakáshitel konstrukció váltott ki. Vélhetően a bank legnagyobb hitelközvetítő partnerétől kiszivárgott egy levél, amelyben a hitelintézet arra kéri őket, hogy próbálkozzanak a konkurenciánál, amíg nem áll helyre a rend.

A bank annak köszönheti a szokatlanul magas érdeklődést, hogy a piaci részesedésük növelése érdekében decemberben újraárazták a hiteltermékeiket. Az ezt követően bevezetett 6,49%-os lakáskölcsön olyan ügyfélrohamot váltott ki, amelynek súlya alatt majdnem összeomlott a központi hitelfeldolgozó rendszer.

A bank e-mailben tájékoztatta legnagyobb hitelközvetítő partnerét (az AFG csoportot) a kérelmek feldolgozásával kapcsolatos problémákról, de a levél egy a versenyszférában szokatlan mondatot is tartalmazott. A belső használatra küldött üzenet tartalma azonban kiszivárgott, amit a Herald Sun tett közzé:

"Sürgős üzenet a lakáshitelekről:

A National Australia Bank ezúton tájékoztatta tisztelt partnereit, hogy az átvett akciós hitelkérelmek nagy számára való tekintettel az ügyletek várható átfutási ideje a szokásosnál hosszabb lehet.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Bankunk mindent megtesz a gyors döntéshozatal érdekében, de megkérjük önöket, hogy - különösen, ha közeleg az adásvételi szerződésben megjelölt fizetési határidő, akkor - mérlegeljék a lehetőségeiket és vegyék fontolóra más pénzintézetek hiteltermékeit is."

A 2500 brókerrel dolgozó AFG hitelközvetítő csoport vezetője elmondta, hogy ilyen közleménnyel még életében nem találkozott. Mindenkit meglepett, hogy egy bank gyakorlatilag a konkurenciához küldi az ügyfeleit. A brókerek egy része ugyanakkor üdvözölte a transzparens lépést, mivel így az ügyfeleiket nem ringatják hiú ábrándokba.

Címkék: