15 °C Budapest
Budapest, 2021. július 2.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2021. július 2-án.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán cimlapi

Orbán Viktor: 20 százalékkal emelkedik ezeknek a dolgozóknak a bére januártól

2021. október 8. 08:00

Orbán Viktor miniszterelnök ma reggel a Kossuth rádióban arról beszélt, hogy aki nem veszi fel az oltást, azt előbb-utóbb megtalálja a koronavírus. Azt javasolta, mindenki vegye fel az oltást. Azt is elmondta, hogy eleinte nem hitte, hogy kell harmadik oltás, viszont később belátta, hogy szükség van rá. Ezután az európai rezsipánikról és a jövő évi gazdasági intézkedésekről beszélt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A miniszterlnök kitért arra, hogy a gazdasági növekedés nem csak a 80 ezer forintos nyugdíjprémium kifizetését teszi lehetővé. Lesz korrekció is, és törekszenek rá, hogy a 13. havi nyugdíjnak ne csak a felét, hanem az egészét ki tudják fizetni februárban, ennek viszont még nincsenek meg a feltételei. A minimálbéremelés és az szja kérdése is napirenden van.

Azt is kiemelte januárban az ápolók bére 22 százalékkal emelkedik, a bölcsődei dolgozók és a kulturális területen dolgozók bérét 20 százalékkal emelik. 

Hitelből nem lehet bért emelni

- mondta arra a kérdésre Orbán Viktor, hogy a pedagógusok bére mikor emelkedhet. A miniszterelnök arra nem lát esélyt, hogy a pedagógusok bérét, még az idén emeljék. Viszont ahogy arról Gulyás Gergely is beszélt korábban a Kormányinfón, jövőre viszont lehetséges, hogy 10 százalékos bérrendezést hajtanak végre és nagyobb emelés 2023-ban jöhet.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 14:16