Újabb milliárdos csalásra bukkantak!

2009. február 18. 16:30

Ismét kilóg a lóláb az amerikai bankrendszerben: kedden egy 8,5 milliárd dollárnyi vagyonú befektetési csoport eszközeit foglalták le csalás alapos gyanúja miatt. A probléma csak az, hogy ennek már 1998-ban meg kellett volna történnie.

Robert Allen Stanford csak egy a milliárdos vagyonú amerikai bankárok közül, de Antiguában sokkal több. Az offshore-menyországként emlegetett kis szigeten Stanford egy befolyásos pénzügyi lobbi vezetője, a miniszterelnök barátja - aki lovaggá is ütötte őt - és egy vagyonából nagylelkűen adakozó humanitárius.

Csakhogy az amerikai pénzügyi felügyelet szerint Sir Allen - ahogy Antiguán hívják őt - nem igazán tisztességes módon szerezte a vagyonát. Az általa alapított Stanford Group ugyanis - Madoff pénzügyi vállalkozásához hasonlóan - hihetetlen hozamokat kínált likvid befektetési jegyeire: gyakran a bankokban elérhető hozam kétszeresét.

A Stanford Group állítása szerint a jó befektetői csoportjuknak köszönhetően tudtak magas hozamokat biztosítani, az eszközök biztonságát pedig egy 20 fős antiguai elemzőcsapat felügyelte.

Ezzel szemben a cég eszközei ingatlanban és különféle részvényekben álltak - amelyek nem a legjobb hozamokkal kecsegtetnek manapság - a monitorozást pedig maga Stanford és a cég pénzügyi igazgatója, James M. Davis vezette.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

De nemcsak Stanfordnak kellene bizonyos kérdésekre válaszolnia, hanem magának a felügyeletnek is. Ugyanis már 1998-ban szemet szúrt nekik a Stanford Group offshore tevékenysége, ám azóta mégsem történt semmi. A banknak mintegy 30 000 ügyfele van 131 országból, akik jelenleg megrohamozták a fiókokat, hogy kimenekítsék a pénzüket.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 29. 18:33
A Mandiner is megszerezte a teljes rendőri jelentést Magyar Péter és Varga Judit korábbi, drámai ves...
Bankmonitor  |  2024. április 29. 17:00
Bárkivel előfordulhat, hogy hirtelen pénzre lesz szüksége, ilyenkor viszont nem érdemes azonnal a ho...
Holdblog  |  2024. április 29. 07:41
Ádáz verseny és extrém túlkapacitás jellemzi azt az ágazatot, ami leginkább hozzájárulhat a zöld átm...
Buxelliott  |  2024. április 29. 07:15
A várakozás szerint elérte a jelzett célárat a magyar index (64850 alá vs. 64845,14), majd északnak...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 30. kedd
Katalin, Kitti
18. hét
Április 30.
A katonazene napja
Április 30.
Jazz világnap
Április 30.
A méhek napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm