Sapka, sál, biztosítás - elindult a síszezon

Pénzcentrum2011. január 13. 12:02

Az idei síszezonban eddig több mint 40%-al többen kötöttek külföldi síelésre szóló utasbiztosítást, mint az előző év hasonló időszakában.

Úgy tűnik az idén túl korán jött és - legalábbis egyelőre - szünetet tartó tél nem tett jót a hazai síterepeknek. A Biztosítás.hu internetes alkusz portál adatai szerint ugyanis az elmúlt hetekben 40%-kal több honfitársunk kötött külföldi síelésre szóló biztosítást és választott országhatáron túli síterepet, mint az előző év hasonló időszakában.

A síbiztosításokat a téli időszakban kiemelten kezelő portál szerint, az ugrásszerű növekedés mögött a hazai hóhelyzet mellett jelentős szerepet játszik, hogy a síelők tisztában vannak a téli sportok kiemelten veszélyes voltával. A síelők mindössze 5-600 Ft-os napi átlagos biztosítási díjak mellett már jelentős összegekre szóló biztosítást vehetnek hegyi mentés, orvosi költségek és a sífelszerelések vonatkozásában is, mely események biztosítása nélkül sok milliós valós kockázatnak tennék ki magukat.


A biztosítók közötti növekvő verseny és a síbiztosítások egyszerű megköthetősége szintén oka a növekvő szerződéskötési hajlandóságnak. Az idei síszezonra több új biztosító is megjelent a piacon, ami az árak további 5-10%-os csökkenését és nagyobb szolgáltatásbeli versenyt is eredményez. A neten kötött utasbiztosítások száma mindezeknek köszönhetően akár az 500 ezret is elérheti az idén - az alkusz előrejelzése szerint.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Érdekesség, hogy síparadicsomok ajánlatai együtt fejlődnek a biztosítók termékeivel. Szlovákiában például a legnagyobb 8 sípálya közös bérletet bocsájtott ki, ahol egy adott bérlet áráért több környékbeli pályát is igénybe vehetünk az adott időszakban. Ez különösen akkor kényelmes, ha rossz idő, vagy pályalezárás miatt át kell mennünk egy másik pályára. Ehhez kapcsolódik, hogy ma már olyan utasbiztosítást is vehetünk, mely ilyen esetben megtéríti a pályák közti kényszerű utazásunk többletköltségeit.

A ma már speciálisan síelésre szóló biztosítások néhány perc alatt megköthetőek az interneten. Egyedül álló előnyük a többi vagyonbiztosítással szemben, hogy önrész nélkül térítik meg kárainkat, továbbá a károk biztosítása mellett, sí felelősség és személyi asszisztencia szolgáltatást is tartalmaznak. Azoknak a síelőknek pedig, akik autóval közelítik meg a síterepeket (ez a kiutazók mintegy 95%-a), a gépjármű asszisztencia szolgáltatás is ajánlott. Ez ugyanis a jármű javításán, szervizbe szállításán és az utasok számára biztosított szálláson túlmenően, a jármű szükség szerinti hazaszállítását is megtéríti, így nem kell a balesetet szenvedő sofőröknek begipszelt lábbal hazavezetniük. 

Címkék:
síbiztosítás, hóhelyzet,