Akár az adóbevallást, tízezrek hagyták az utolsó napra a kgfb-váltást

Pénzcentrum2010. november 30. 08:32

A Netrisk.hu biztosítási portálon rekordszámban, 350 ezren váltottak kötelező biztosítást ma reggelig, a kampány végéig pedig még több tízezer további szerződéskötés várható. Aki az interneten köti újra kötelezőjét, az a mai napon (kedden) még teljeskörű ügyintézésre számíthat,  Aki lekési ezt a határidőt, szerdán még felmondhatja biztosítását, így december végéig lesz ideje kiválasztani az újat.

Kedd reggelig 350 ezren váltottak kötelezőt a biztosítási portálon, ami már most új forgalmi rekord. Tavaly, december végéig összesen valamivel kevesebb, mint 320 ezer autós szerződött újra rajtuk keresztül. Aki váltani szeretne, meglévő kötelező biztosítását december elsején, szerdán éjfélig mondhatja fel, az új szerződés kiválasztására és megkötésére pedig ezt követően december végéig lesz idő. Aki interneten intézi az átszerződést, ma, kedden még teljeskörű ügyintézésre számíthat. A portál az utolsó napon is több tízezer szerződéskötésre számít.

Egyelőre nem tudni, országszerte hányan mondták, illetve mondják még fel kötelező biztosításukat, és kötik újra szerződésüket. Az ugyanakkor bizonyos, hogy az idei kampánnyal csak az átszerződő autósok járnak jól, míg a biztosítók a drasztikus, csaknem 40%-os díjcsökkenés miatt jelentős bevételtől esnek el jövőre.

A portál statisztikája szerint a legtöbb új ügyfelet a K&H szerzi, minden negyedik autós ezt a biztosítót választotta. Az Allianz a második, 20% feletti részesedéssel. Az Astra Biztosító, bár a legolcsóbbnak bizonyult, árelőnyét csak korlátozottan használhatta ki - csak minden tizedik autós kötötte meg itt új kötelezőjét. Ahogy tehát tavaly, az autósok az idén sem csak az árra figyeltek: az ismertebb társaságokat sokan akkor is előnyben részesítik a kevésbé ismert, vagy rosszabb hírű társaságokkal szemben, ha ezért pár ezer forinttal magasabb kötelező biztosítási díjat kell fizetniük.

A biztosításközvetítésben egyelőre csak sejthető, hogy folytatódott az internet előretörése. A napokban megjelent Biztosítási Almanach összesítése szerint 2009-ben a Netrisk.hu lett Magyarország legnagyobb biztosítási alkusza mind az árbevétel, mind az ügyfélszám alapján. A társaság kilenc helyet ugrott előre az egy évvel korábbi rangsorhoz képest. A Netrisk így ma már nem csak az internetes biztosításközvetítés, de a teljes alkuszi piac legnagyobb szereplője.

Címkék: