Megdőlt a rekord! Célegyenesben a kötelező-váltás

Pénzcentrum2010. november 29. 04:20

A biztosítás váltók száma tegnap reggelre elérte a 320 ezret, így megdőlt a Netrisk.hu portál tavalyi átszerződési rekordja. Az utolsó három napban kimagasló forgalom várható, aki még nem váltott, az kedd éjfélig számíthat teljes körű online ügyintézésre. A meglévő kgfb szerződéseket szerdán még fel lehet mondani, az új biztosítás kiválasztására így december végéig lesz idő.

A kötelező biztosítási díjak korábban soha nem tapasztalt, közel 40%-os csökkenése a tavalyinál is több autóst ösztönzött arra, hogy újrakösse kgfb-szerződését. A biztosítási portálon vasárnap reggelre a váltók száma elérte a 320 ezret, túllépve a tavalyi forgalmi rekord.

Az átlagosan több mint 13 ezer forintos megtakarítás alapján az oldalon november elseje óta újraszerződött autósok összesen több mint négymilliárd forintot spóroltak, amennyiben pedig a váltók száma a portálon elérné a kampány végére a 400 ezret, a megtakarított összeg első ízben lépheti túl az ötmilliárd forintot. Amennyiben a portál forgalomnövekedése megfelel az országos átlagnak, ez december végéig országszerte összesen közel 2 millió váltót, és mintegy 26 milliárd forintos összesített megtakarítást jelent.

A biztosítótársaságok között az erőviszonyok gyakorlatilag változatlanok: a portál statisztikája szerint a legtöbb új szerződést változatlanul a K&H köti, nyomában szorosan az Allianz, majd - mintegy 10 százalékpontos különbséggel - a KÖBE és az Astra Biztosító.

Kötelező feketelista! Tőlük tart a magyar autós!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A társaság a teljes körű ügyintézést azon autósok számára tudja garantálni, akik november 30-án, azaz kedden éjfélig erre a biztosítási portálon megbízást adnak. Aki maga szeretné felmondani jelenlegi kötelezőjét, ezt szerdán éjfélig még megteheti. Az új kötelező biztosítás megkötésére a felmondást követően december végéig van lehetőség. 

 

Címkék: