KGFB: átlag 15 ezerért a baleset okozójának is fizet a Posta

Pénzcentrum2010. november 16. 09:17

A Posta Biztosító új okozói kiegészítő biztosítással lépett a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási piacra, az okozói biztosítás átlagdíja évi 15 ezer forint.

A Posta Biztosító által kínált PostaAutóŐr kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást idén is versenyképes díjakkal, széles ügyfélkör részére igénybe vehető kedvezményekkel és ügyfélnyeremény-játékkal érheti el az ország minden postai szolgáltató helyére betérő, valamint interneten kötő ügyfél.

2010 novemberétől a magyar biztosítási piacon egyedülálló, innovatív kiegészítő szolgáltatással, "Okozói kiegészítő biztosítás"-t kínál az ügyfeleknek. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás kizárólag az ügyfél által másoknak okozott kárt téríti meg.

De mi történik a károkozó saját autójával?

A saját autóban ugyanazon káresemény kapcsán keletkezett károk megtérítésére kínál megoldást a PostaAutóŐr kötelező gépjármű-biztosítás mellé választható Okozói kiegészítő biztosítás, mely a károkozó autóban bekövetkezett kárt is megtéríti 2 millió forintig a biztosító Ügyféltájékoztató és biztosítási feltételek kiadványában meghatározottak szerint.

Az egyszerűen, szemle nélkül megköthető Okozói kiegészítő biztosítással a piaci ár töredékéért, az alapbiztosítás díjának 75%-ért kaphat az ügyfél töréskár fedezetet. Az új kiegészítő biztosítás meghatározott személygépkocsi márkákra köthető - Chevrolet, Dacia, Daewoo, Fiat, Ford, Hyundai, Kia, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Suzuki, Volkswagen -, s tartalmaz egy 10%-os, minimum 100 000 forintos önrészt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Rendkívüli kedvezmény a vörösiszap-ömlés sújtotta településeken élőknek a 2011-es kötelező biztosítás díjából

2010. október 4-én Devecser, Kolontár és Somlóvásárhely településeket súlyos vörösiszap-ömlés katasztrófa sújtotta. A Magyar Posta Zrt. és a Posta Biztosító kiemelten fontosnak tartja az érintett településeken élő károsultak terheinek enyhítését. Ezt figyelembe véve a 2011-es évre vonatkozó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjtarifájának kialakításakor kiemelten kedvező kötelező biztosítási díjakat kínál a Devecser, Kolontár és Somlóvásárhely településeken élő személygépjármű-tulajdonosok részére, Minden, a Magyar Posta Zrt. hálózatán keresztül személygépkocsira megkötött, 2011. január 1-jei kockázatviselési kezdetű PostaAutóŐr kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás területi szorzója 0,1 (országosan az átlagos területi szorzó értéke 1,0), vagyis az érintett települések lényegében 90%-os kedvezményt kapnak. 

 

Címkék:
KGFB,