A cascós kötelező lehet a kampány slágerterméke

Pénzcentrum2010. október 18. 12:02

A casco lecserélése évi több tízezer forint megtakarítást hozhat A jövő hét végén induló idei kötelezőkampány előtt azt latolgatja a piac, hogy vajon lehet-e még olcsóbb az idén a kötelező biztosítás. Eközben igen kevés szó esik róla, hogy az igazán jelentős megtakarítást - akár évi 30-40 ezer forintot - azok élvezhetik, akik a kötelezővel együtt cascót is kötnek az autójukra. Szintén percek alatt, többletadminisztráció nélkül. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy a kampányban biztosított együttkötési kedvezményt nem mindenki használhatja ki.

"Az idei kampányban várhatóan minden eddiginél kedvezőbb díj mellett juthat casco-biztosításhoz, aki azt a kötelezővel együtt köti meg - ad előrejelzést Lantos Lóránt, a kotelezo.hu portál vezetője.


Lantos Lóránt

Az ilyenkor kínált együttkötési kedvezménnyel azonban csak azok élhetnek majd, akiknek meglévő cascójuk évfordulója az év végére vagy a jövő év elejére esik, illetve mindazok, akiknek még nincs ilyen biztosításuk."

Mi van, ha nem egyszerre van a casco és a kötelező biztosítás évfordulója?

Míg 2005-ben még 120 ezer forint körül alakult a casco átlagdíja, addig ma az interneten már 80 ezer forint alatt jár ez az összeg, ami együttkötés esetén a kampányban további kedvezményekkel is csökkenthető lesz. Aki évekkel ezelőtt, magasabb áron kötött cascót, az a jelenleg már sokkal kedvezőbb díj mellett is biztosítani tudja majd autóját. Fontos azonban tudni, hogy meglévő casco-szerződést az adott autóra csak évenként egyszer mondhat fel a tulajdonosa, és ezt a biztosítók is egyre komolyabban veszik. Arra azonban több biztosító is lehetőséget ad, hogy februárban vagy akár márciusban lejáró casco cseréjére már a kötelezővel együtt, egy úgynevezett halasztott hatályú szerződést kössön.

A casco-árak zuhanása ellenére arra továbbra sem számíthatunk, hogy egy jelentősebb új réteg fog a jövőben cascot kötni. A hazai autósoknak jelenleg csupán az ötöde rendelkezik ilyen biztosítással, és a lízing- és az új autók piacának összeesésével számuk az idén még tovább csökkent. A kotelezo.hu egy felmérése szerint a cascót kötni nem kívánó autósok leginkább még mindig anyagi okokra hivatkoznak, miközben közülük sokan így érvelnek: "Jól vezetek, eddig sosem történt baj." vagy "Garázsban tartom az autót."

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A casco-piacon az együttkötési kedvezmény sem hoz majd lényeges áttörést. Egy azonban biztos: aki felelősen, előrelátóan gondolkodva casco-kötést tervez, annak a mostani kötelezőkampány kiváló lehetőséget kínál majd erre.

Új szereplő a kgfb-piacon: a romániai piacvezető megkapta a PSZÁF engedélyét

Mégsem okoz majd problémát az a mintegy 200 ezer hibás kilowatt adat, mely helytelenül szerepel a hazai gépjárművek forgalmi engedélyében - emelte ki a Biztosítás.hu internetes alkusz. A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) és a hazai biztosítási piac szereplői ugyanis egyaránt igyekeznek megoldani a helyzetet. A piac új szereplője - a román ASTRA Biztosító - eközben megkapta regisztrációs bejegyzését a magyar felügyelettől, így tisztázódott, hogy a román piacvezető is beszáll idén az autósokért folytatott versenybe.

Címkék: