Megszólalt a rendőrség a fosztogatásokkal kapcsolatban

Pénzcentrum2010. június 10. 10:32

Az elmúlt napokban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyét sújtó árvíz következtében több település csaknem teljesen víz alá került, jelentős értékű vagyontárgyakat, lakóingatlanokat árasztott el a víz. A katasztrófa után egyes médiumokban néhány településhez, illetve településrészekhez köthetően (Felsőzsolca, Miskolc, Edelény) fosztogatásokról szóló híresztelések, szenzációkeltő, minden valóságalapot nélkülöző álhírek jelentek meg - írja a Police.hu.

A rendőrség több nyilatkozatban is cáfolta az ellenőrizetlenül megjelent, fosztogatásról szóló "híreket", illetve tudatta, hogy az árvízzel elöntött, és kitelepítéssel érintett településeken a rendőrség jelenléte állandó és erős.

A megye árvízzel érintett területén a kizárólag rendfenntartói feladatokat ellátó rendőri állomány létszáma sokszorosa az egyébként megszokottnak, az ott tartózkodók mozgását a rendőrség folyamatos járőrözéssel szoros kontroll és felügyelet alatt tartja.

A rendőrök a múlt hétvégén gyakorlatilag még kísérleti szakban elfogták azokat a tolvajokat, akik a megyében, két ízben - közveszély színhelyén lévő ingatlanokból - próbáltak meg értékeket eltulajdonítani. Ezen a héten - bár a rendőri jelenlét továbbra is folyamatos- nem kellett intézkedni hasonló bűncselekményt elkövetőkkel szemben.

Címkék: