Biztosítási alkuszcéget vásárolt a BROKERNET Csoport

Pénzcentrum2010. május 3. 14:32

A BROKERNET Csoport ezúton jelenti be, hogy 75%-os többségi tulajdonrészt vásárolt a Sólyom Független Biztosítási Alkusz Kft-ben, amely ezt követően, Magyarország legnagyobb független pénzügyi tanácsadó cégcsoportjának tagjaként, PALLADIUM Consulting néven folytatja működését. A Sólyom Kft. a hazai vállalati biztosítási szegmens egyik legsikeresebb alkuszcége. Az akvizícióval a BROKERNET Csoport még szélesebb körben tudja kiszolgálni lakossági és vállalati ügyfeleinek pénzügyi igényeit.

A vállalati biztosítások piacán 13 éves tapasztalattal rendelkező alkuszcég akvirálásával a BROKERNET Csoport a hazai piacon megtette az első lépést 2008-ban meghirdetett növekedési stratégiájának megvalósítása érdekében. A piacvezető pénzügyi tanácsadó cégcsoport már eddig is rendelkezett egy sikeresen működő, többszörösen díjnyertes alkuszcéggel (PALLADIUM Brókerház Kft.), mely a lakossági ügyfelek, főként vagyonbiztosítási igényeinek kielégítésére szakosodott. A BROKERNET Csoport célja, hogy a jövőben az új PALLADIUM Consulting Kft. és a már meglévő tagvállalatai közötti szinergiák kiaknázásából az ügyfelek minél magasabb szinten profitálhassanak.

A Sólyom Kft. (2010. május 1-től PALLADIUM Consulting Kft.) 1997-ben kezdte meg működését, azzal a céllal, hogy a 10 000 legnagyobb hazai vállalat számára vagyon-, felelősség-, gépjármű-, szállítmány-, és személybiztosítási konstrukciókat közvetítsen. A független alkuszcég ma mintegy negyven, szakterületén magasan kvalifikált munkatársat foglalkoztat és több mint kétezer-ötszáz cég kizárólagos képviseletét látja el. Ezzel a vállalati biztosítási területen az egyik piacvezető a hazai biztosítási alkuszok között.

"Nagyon fontos lépésnek értékelem, hogy társaságunk egy nála nagyságrendekkel nagyobb cégcsoport tagvállalataként folytatja a jövőben a működését. A BROKERNET Csoport piaci tapasztalata, tagvállalatainak széles körű szolgáltatási köre által elérhető szinergiák kihasználásával biztosítottá válik az ügyfelek első osztályú kiszolgálása és az évek óta megszokott növekedési ütem fenntartása." - értékelte az akvizíciót Sólyom Zoltán a PALLADIUM Consulting ügyvezető igazgatója.

Gecser Ottó a BROKERNET Investment Holding Zrt. vezérigazgatója a cégcsoport akvizíciós lépésével kapcsolatosan kifejtette: "A BROKERNET Csoport stratégiájának megfelelően hazai és nemzetközi akvizíciókkal, vagy zöldmezős beruházásokkal, olyan területekkel szélesíti szolgáltatásainak körét, melyekre valós ügyféligény mutatkozik, valamint hosszú távú növekedési lehetőségekkel rendelkeznek. A 2012-ig megvalósuló tőzsdei bevezetésünkig a legfontosabb feladatunknak a transzparens vállalati működés megteremtését, és a cégcsoport által elérhető pénzügyi szolgáltatások körének szélesítését tekintjük. A Sólyom Kft. többségi tulajdonrészének megvásárlásával a többszörös minőségi díjnyertes, lakossági piacra fókuszáló PALLADIUM alkuszcégünk célpiacát kiszélesítve, mostantól a vállalati szegmens szereplői számára is képessé válunk kiváló szolgáltatást nyújtani."

Címkék: