Készítheted a személyidet a hipermarket bejáratánál! Mi áll a háttérben?

Pénzcentrum2010. április 27. 04:50

Cora Havi Plusz 2010. február 27-étől a Cora hipermarketekben található Biztonságos Megoldások standoknál köthető meg a Groupama Garancia Biztosítóval közösen kidolgozott Cora Havi Plusz biztosítási csomag, amely egyrészt abban különbözik az eddigi termékektől, hogy rendkívül egyszerű a szerződéskötés, másrészt pedig abban, hogy díja fix, azaz csakis a választott csomagtól függ, nem számít a biztosított kora, neme, legmagasabb iskolai végzettsége, lakóhelye, vagy foglalkoztatásának körülményei.


Pethő Mónika

"A Cora Havi Plusz egy olyan biztosítási csomagtermék, amely munkanélküliség és keresőképtelenség esetén havi fix összegű térítést fizet a szerződőnek, baleseti rokkantság és halál esetén pedig egy fix egyösszegű segítséget nyújt a bajba jutottnak, illetve az örökösöknek.

Ha nagy a baj, akkor gyorsan jelentős összeget fizet, de akkor is a családok hóna alá nyúl, és pótolja a kiesett jövedelmet, amikor belátható időn belül áthidalható problémával szembesül a szerződő. Két csomagot kínálunk az ügyfeleknek, a biztosítási esemény bekövetkezése esetén az adott csomagban meghatározott összeget térítjük az ügyfeleknek függetlenül a jövedelmüktől." - mondta Pethő Mónika, a Gropama Garancia Biztosító főosztályvezetője.

Az ügyféligényeknek megfelelően kidolgozott Cora Havi Plusz biztosítás egyszerűen, könnyen és gyorsan - 5 percen belül - megköthető, a díjfizetés is egyszerű, a biztosítási díj megfizetésével egy teljes évre előre megvásárolható a biztosítási fedezet. A terméket egyelőre kizárólag a Cora hipermarketekben forgalmazzák, a szerződéskötésben biztosítási hostessek állnak az érdeklődők segítségére.


Cora Biztonságos Megoldások stand

A biztosító nem kíváncsi az igénylő jövedelmére, nem kell bemutatni bankszámlakivonatot, sem munkáltatói- vagy APEH jövedelemigazolást. A biztosítottak minimális életkora 20 év, a maximális belépési korhatár pedig 61 év.

A szerződés megkötéséhez a következő adatokat kérik be: név, születési név, születési hely, születési idő, anyja neve, adóazonosító jel, állandó lakcím, levelezési cím, telefon, mobil, illetve e-mail cím. Ezeket az ügyintéző felviszi a rendszerbe, kinyomtatja a papírokat, az ügyfél aláírja, befizeti az éves díjat és a következő nap 0 órától már él a szerződés.

Kinek éri meg lakástakarék szerződést kötni 2010-ben? Válaszol az OTP Lakástakarék elnök-vezérigazgatója Kattints!

Az egy éves futamidő letelte előtt a biztosító egy emlékeztető levelet küld, mely a következő biztosítási évre vonatkozó díjról szóló csekket is tartalmazza. Amennyiben ezt az ügyfél befizeti, úgy minden további adminisztráció nélkül folytatódik a biztosítás, további 1 évig.. Káresemény esetén (munkanélkülivé válás, keresőképtelenség, baleseti rokkantság, illetve haláleset) az ügyfél, illetve annak örököse az ország 150 Groupama Garancia fiókjában megteheti a kárbejelentést.

Vannak olyan szerződési feltételek, amelyeknek mindenképpen teljesülniük kell - az értékesítés első hónapjában gyakorlatilag nem volt olyan ügyfél, akivel nem tudtak volna leszerződni - nem részesülhet a szolgáltatásban például az, aki maga idézte elő a munkanélküliségét (felmondott, vagy közös megegyezéssel távozott a munkahelyéről).

Vállalkozók is köthetnek ilyen szerződést, mivel egy vállalkozó is kényszerülhet táppénzre, de mivel saját magát foglalkoztatja, így a munkanélküliségre nekik nem fizetnek. Ez a többi hazai munkanélküliségi biztosításnál is így volt. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a szerződés egy éve alatt bármely alkalmazottból vállalkozó lehet, és ugyanez igaz fordítva is. A szerződő státusza akár többször is változhat, a munkavállalói státuszt a kárigény bejelentésekor vizsgálják.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A biztosító jelenleg körülbelül 100 ezer munkanélküliségi kockázatot is tartalmazó szerződést tart nyilván. A banki partnerükön keresztül jelzáloghitelekhez 2006-tól, személyi kölcsönökhöz 2008 közepétől, míg hitelkártyához 2009 közepétől köthetnek ilyen biztosítást az ügyfelek. Személyi kölcsönök esetén a legmagasabb a penetráció, az ügyfelek 65-70%-a kötött munkanélküliségi biztosítást a kölcsöne mellé.

A biztosító új biztosítása esetében két csomagot kínál, az alapcsomag havi 70 ezer forintot, míg aprémium csomag havi 90 ezer forintot fizet a biztosított munkanélkülisége esetén 9 hónapon keresztül. Keresőképtelenné válásra 12 hónapon át térítenek 30, illetve 40 ezer forintot. Táppénz esetén akkor is jár 12 hónapon át a pénz, ha a keresőképtelenség mondjuk az egy éves biztosítási tartam negyedik hónapjában lépett fel. Az alapcsomag díja egy napra vetítve 102 forint, ami nem nevezhető egy nagy összegnek, ugyanakkor a másik oldalon a család anyagi biztonsága áll.

Ennyit kapnak a 36 éves öregségi nyugdíjasaink! Íme a számok Kattints!

Azoknak viszont rossz hírünk van, akik sportot szeretnének űzni a munkanélküliségi biztosítás kihasználásából, ugyanis egy szerződő az élete során legfeljebb 12 hónapig részesülhet a szolgáltatásban, tehát nem lehet megtenni azt, hogy egy fél évig dolgozok, egy fél évig pedig élek a biztosításból. A biztosító a veszélyközösség érdekeit tartja szem előtt, a kockázatokat úgy kell lefedni, hogy a közösségi érdek ne sérüljön.

Az egy év leteltével változhat a biztosítás díjtétele, de azt nem a statisztikai hivatal által közzétett munkanélküliségi ráta határozza meg, hanem több egyéb tényező, többek között a kárhányad. Éven belül nem változik a díj, aki már megkötötte a szerződést, annak egy évig biztosan annyi is marad a díja.

Munkaerőpiac, munkanélküliség - ahogy a Profession.hu látja

Címkék: