Újabb mérgezés: hétfőn ismét mentőket hívtak az Alleehoz

Pénzcentrum2009. november 16. 12:02

Hétfőn délelőtt fél 11 körül újra mentők és tűzoltók vonultak ki az újonnan átadott XI. kerületi Allee üzletházhoz, ahol a vasárnapihoz hasonlóan most is szén-monoxid-mérgezés gyanús eseteket jelentettek -írja az MTI információi alapján az Index.

Hétfőn újra rosszul lett öt ember az Alleeban. Akárcsak vasárnap, hétfőn is az épület -2 szintjén lévő élelmiszerüzletben lettek rosszul emberek. Hétfőn az ott dolgozó pénztárosokhoz kellett mentőket hívni, akik órákon keresztül szívták be a kipufogógázt.


Hazaengedték az Erzsébet kórházból az Alle bevásárlóközpontban rosszul lett embereket, akiket vasárnap vittek be szén-monoxid-mérgezés tüneteivel, közölte a kórház toxikológiai osztálya. Vasárnap tizennégy embert vittek kórházba a bevásárlóközpontból.

Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője vasárnap az elmondta, hogy az épület -2 szintje részben parkoló, részben pedig egy élelmiszerüzlet - utóbbiban lettek rosszul az emberek.

Kapcsolódó cikkünk: Szén-monoxid mérgezés az Alleeban - Lezártak egy szintet


A történteket feltehetően az okozta, hogy nem megfelelően működött a szellőzőrendszer. Azt vizsgálat fogja kideríteni, hogy miért.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Glavatity Gábor, az épületet építő ingatlanfejlesztő cég fejlesztési igazgatója vasárnap azt közölte: az épület szellőzőrendszere a nagy forgalom miatt magas szén-monoxid-telítettséget jelzett, és emiatt az alagsori hipermarket tűzjelző berendezése leállította saját szellőzőrendszerét.

A rendszer újraindításakor került a szokásosnál nagyobb mennyiségű kipufogógáz a levegőbe, de ennek mértéke 8-12 ppm (térfogatszázalék) között volt, ami a 30 ppm-es határértéknek csupán egyharmada - mondta az igazgató.

Címkék: