Új szereplő a kgfb-piacon: AIM Általános Biztosító Zrt.

Pénzcentrum2009. május 4. 13:32

Az AIM Általános Biztosító Zrt. eddig sem volt ismeretlen a speciális biztosítási megoldásokat kereső vállalati ügyfelek és biztosítási brókertársadalom előtt, ám mostantól a PSZÁF E-II-145/2009. számú határozata alapján a kötelező gépjármű felelősségbiztosítást (KGFB) kötő széles ügyfélkör is megismerkedhet a nevével.

Az AIM Általános Biztosító ugyan csak az elmúlt két és fél évben végez saját jogon kockázatvállalási tevékenységet, ám vezérügynöksége egy évtizede kínál fedezetet saját hibás károkra a MAI CASCO biztosítási termékekkel.

Az évek során felhalmozott gépjármű biztosítási-, és kárrendezési tapasztalat, a képzett humán erőforrás és a casco biztosítások professzionális kezelésére kialakított ügyviteli és informatikai rendszer birtokában elérkezett az idő a gépjármű biztosítási paletta bővítésére - a casco- és kiterjesztett garancia biztosítások után - a piac kitüntetett figyelmére számot tartó felelősség biztosítás is felkerül a kínált termékek sorába.

Az AIM Általános Biztosító eddigi tevékenysége során is törekedett az innovációra, mind termékszerkezet, mind értékesítési megoldások tekintetében, és - amennyire a KGFB kötött szabályozása megengedi - ugyanezt ezt az utat szeretnénk a KGFB termékünkkel követni.

Az AIM Általános Biztosító potenciális ügyfeleit dönteni képes partnerként kezeli, akik megfelelő információ birtokában képesek- és hajlandóak döntést hozni. Ügyfeleit nem saját "betanított" ügynökhálózata révén, hanem szerződött biztosításközvetítő partnerein és online elérhetőségén keresztül kívánja ellátni döntés meghozatalához szükséges információkkal.

Újdonság a piacon a "papírmentes" ügyintézés lehetősége. A vonatkozó jogszabályi előírások figyelembevételével a bevezetett rendszer lehetőséget nyújt rögzített hanghívások segítségével a szerződéssel kapcsolatos módosítások és a kárbejelentés - írásos dokumentáció nélküli - kizárólag telefonon történő lebonyolítására.

Az AIM Általános Biztosító a kötelező gépjármű biztosítási portfoliójának építését nem a nulláról kezdi. A PSZÁF E-II-144/2009. számú határozatában foglalt engedély alapján "megvásárolta" a TIR Biztosító Egyesület kötelező gépjármű felelősségbiztosítási állományát, amelyet 2009. május 4-től saját állományaként kezel.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az AIM Általános Biztosító Zrt. a MAI INSURANCE GROUP tagja, mely 1990. évi alapítása óta a közép- és kelet-európai biztosítások specialistájaként vált ismertté. A MAI INSURANCE GROUP fennállása 19 éve alatt a régió vezető hálózatává vált. Irodái mára már 19 közép-kelet európai országban találhatóak meg és az általa kezelt biztosítási- és viszontbiztosítási díjbevételek meghaladták a 80 millió eurót.

A társaság kezdetben gépjármű biztosítási specialistaként definiálta önmagát, de az elmúlt években a termékek palettája jelentősen kibővült és kiszínesedett.

A kínálat magába foglalja a repülőgép- és hajóbiztosítást, a vállalati vagyon- és felelősség biztosításokat, valamint a kiterjesztett garancia biztosításokat, amely terén piacvezetővé vált. A magyarországi sikereket követően az AIM Általános Biztosító 2008-ban megnyitotta képviseleteit Lengyelország, Csehországban.

Címkék: