Pörögnek az online biztosítások - elégedettek az alkuszok

Világgazdaság2009. április 24. 10:17

Úgy tűnik, az internetes biztosítási szolgáltatást kínáló cégeket nem érinti a válság: kivétel nélkül mindegyikük emelkedésről számolt be az idei év első negyedévében. A kgfb, casco, életbiztosítási és utasbiztosítási termékek is kelendőnek bizonyultak.

A Generali csoporthoz tartozó Genertel például az első három hónapban 23,5 százalékkal tudta növelni biztosítási szerződései számát, melynek egyik oka a tavaly jól sikerült kgfb-kampány volt. A csak internetes, és telefonos szerződéskötési lehetőséget kínáló cég 40 ezer új szerződést tudott kötni.

Az online alkuszok szintén komoly növekedésről számolnak be. A CLB Független Biztosítási Alkusz Kft.-nél az előző év hasonló időszakához képest másfélszeresére nőtt a biztosítások száma, főként az életbiztosításoknak köszönhetően, melyek száma megnégyszereződött.

A PBA-nál is jól kezdődött az év, az első három hónapban 40 százalékkal növelte a kgfb-szerződések számát, a casco-ét pedig megduplázta, holott erre a termékre csak most akarnak jobban összpontosítani a cégnél - mondta Lantos Lóránt, online üzletág vezető.

A casco-k száma a Netrisknél is dinamikusan bővült, 34 százalékos növekedés volt, míg a lakásbiztosításoknál 36 százalékos.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A felfutásra magyarázat lehet, hogy a válság kapcsán egyre többen keresnek jó ár-érték arányú biztosításokat, amihez az online oldalak összehasonlíthatósága nagy segítséget nyújt. Az idei évre ennek megfelelően az alkuszok további felfutást prognosztizálnak.

Címkék: