IKEA: Magyarországon nincs lóhús a húsgolyókban

Pénzcentrum
2013. február 25. 14:07

Csehországban is találtak lóhúsos termékeket: hétfőn jelentették a cseh hatóságok, hogy az IKEA áruházlánc éttermeiben árusított húsgolyókban, valamint a Lengyelországból importált hamburgerpogácsákban is kimutattak lóhúst a szúrópróba-szerű ellenőrzések során. A húsgolyókat a magyar boltok polcairól is eltávolították, igaz, a tesztek negatívak lettek, tehát nem találtak lóhúst a legendás gombócokban.

Az AP hírügynökség értesülései szerint az IKEA marha- és disznóhúsgolyóként címkézett termékeiben mutattak ki lóhúst Csehországban. A cseh állategészségügyi hatóság arról számolt be, hogy a lóhúst egy kilogrammos kiszerelésű, Svédországban gyártott fagyasztott húsgolyókban mutatták ki. Összesen 760 kilogramm ilyen termék már nem kerül emiatt a polcokra. Az egyelőre nem tudható, hogy Svédországból más országokba is szállítottak-e a termékből.

FRISS! Visszaveszi a húsgolyókat az IKEA
Az IKEA Magyarország hétfőn kora este arról tájékoztatta lapunkat, hogy azonnal leállította a svéd húsgolyók forgalmazását, miután értesült róla, hogy egy ellenőrzés során nyomokban lóhúst találtak a vizsgált mintában. Az összes húsgolyó termékre kiterjedő független vizsgálatot kezdeményeztek; amint megkapják a megfelelő minőségre vonatkozó eredményt, folytatjuk a húsgolyók árusítását. Vásárlóik bármikor visszahozhatják az áruházainkban vásárolt húsgolyó-termékeket, melyeknek értékét teljes mértékben visszatérítik.


Nálunk is levették a polcokról

Magyarországon két vizsgálatot is elvégeztek: mind a svéd húsgolyókat, mind a Svéd Finomságok Boltjában forgalmazott termékeket vizsgálták - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t hétfőn az IKEA Magyarország. Mindkét teszt negatív lett, a vizsgálatok során nem találtak a Magyarországon forgalmazott termékekben lóhús származékot.

Az IKEA komolyan veszi a csehországi hatóságok vizsgálati eredményeit, melyek nyomokban lóhús jelenlétét mutatták ki. Az érintett szállítmány húsgolyókat eltávolították az IKEA üzletekben található Svéd Finomságok Boltjaiból. Az IKEA azonnali hatállyal beszüntette az érintett adag húsgolyó árusítását Magyarország mellett Csehországban és a további, esetleg érintett országokban (Szlovákia, Franciaország, Egyesült Királyság, Portugália, Olaszország, Hollandia, Belgium, Spanyolország, Görögország, Ciprus, Írország).

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az IKEA Csoport már két héttel ezelőtt vizsgálatot kezdeményezett minden, a kínálatban szereplő húsárura. 12 tesztelt minta különböző adag húsgolyókból nem mutatta lóhús jelenlétét. Hogy igazolják a tesztek eredményét, most újabb teszteket kezdeményeznek azon az adag húsgolyón, amelyben a csehországi hatóságok lóhús nyomait fedezték fel. A napokban várják ezeknek a teszteknek az eredményét.

Mint közölték, az IKEA nem tolerál olyan összetevőket, amelyek nem szerepelnek a receptjeikben vagy leírásokban, amiket előre meghatározott követelmények, igazolások és ellenőrzött laboratóriumok által végzett termékelemzések biztosítanak.

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 7. kedd
Gizella
19. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem