14 °C Budapest

Elkaptak egy jegyüzért a Nyugatinál

Pénzcentrum
2012. november 7. 15:36

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárást folytat magánokirat-hamisítás vétség megalapozott gyanúja miatt T. Roland 18 éves budapesti lakos ellen. A Pénzcentrum.hu korábbi és az [Origo] héten megjelent cikke után került sor az intézkedésre, melyekben már részletesen olvashattatok a hamisításról.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2012. november 6-án 16 óra 20 perc körül a Budapest VI., Nyugati aluljáróban, a 3-as metró lejáratánál lévő jegyautomatánál bizonytalan eredetű, nem kereskedelmi forgalomból származó, vélhetően hamisított BKK vonaljegyet kínált megvételre. Az üzlet létrejött, a vevő a jegyet megvásárolta az alkalmi árustól, majd azt érvényesíteni szerette volna.

Az esetet a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bevetési Osztály munkatársai észlelték, majd igazoltásra szólították fel a férfit. Személyazonosságának megállapítása után T. Rolandot a rendőrök előállították a VI. kerületi Rendőrkapitányságra. Az eljárás során a rendőrség tanúként hallgatta ki a vevőt, aki elmondta, hogy abban a hiszemben vásárolta az egyébként 320 Ft-os jegyet a gyanúsítottól 305 Ft-ért, hogy az valódi.

Később, a gyanúsított ruházatának átvizsgálásakor előkerült további négy bizonytalan eredetű, vélhetően hamisított BKK gyűjtőjegy, valamint két BKK vonaljegy is. A rendőrség a hamis jegyeket lefoglalta. T. Roland kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága a férfit őrizetbe vette, és előterjesztést tett az ügyészség felé előzetes letartóztatásának indítványozására.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 13. hétfő
Szervác, Imola
20. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm