Igaznak bizonyultak a pletykák: együttműködik a Microsoft és a Yahoo

2009. július 29. 13:48

A Microsoft és a Yahoo hivatalosan is bejelentette, hogy megállapodtak az együttműködésről az internetes kereső üzletágat illetően.

13:48

Ahogy a piaci pletykákból már sejteni lehetett, a kereső technológiát a Microsoft biztosítja a Yahoo számára legújabb keresőjével, a Binggel. A hirdetések értékesítése pedig a Yahoo hatáskörébe tartozik majd mind a két cég esetén. A Yahoo és a Microsoft közötti együttműködési megállapodás 10 évre szól.

A Yahoo becslései szerint a megállapodással üzemi eredménye 500 millió dollárral növekedhet évente, a beruházásokkal pedig 200 millió dollárt takaríthat meg. Az éves üzemi cash flow-t 275 millió dollárral növelheti.

10:02

A küszöbön áll a megállapodás a Microsoft és a Yahoo között a keresési és hirdetési üzletágat érintő együttműködésről, ami egy napon belül kerülhet bejelentésre a híresztelések szerint.

A híresztelések szerint a megállapodás értelmében a Yahoo és a Microsoft megosztja az internetes keresésekből származó bevételeket. A Yahoo oldalain a Microsoft keresőjét használja majd, míg a hirdetések értékesítését a Yahoo végzi a Microsoft több honlapján is. Még nem írták alá a megállapodást és egyelőre a feltételek sem véglegesek az AllThingsDigital blog információi szerint.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Microsoft és a Yahoo között hónapok óta folynak a tárgyalások az együttműködésről anak érdekében, hogy felvegyék a versenyt az internetes keresési piacot domináló Google-lel. Júniusban a Google piaci részesedése 65% volt az internetes keresésekből, míg a Yahoo és a Microsoft együttes részesedése 28%-ra rúgott a Comscore adatai szerint.



A Microsoft célja, hogy növelje legújabb keresője, a Bing felhasználói számát, a Yahoo pedig, amely negyedévek óta bevételei csökkenéséről számol be, jelentős költségcsökkenést érhet el azzal, hogy együttdolgozik a Microsofttal - közölte az internetes keresőóriás vezérigazgatója, Carol Bartz. A szoftvergyártó a múlt hónapban vezetette be a Bing keresőt annak érdekében, hogy megállítsa piaci részesedése csökkenését a Google-lel szemben, amely már öt éve tart. Ennek köszönhetően júniusban a Microsoft piaci részesedése 8.4%-ra emelkedett a májusi 8%-hoz képest.

Sem a Yahoo, sem a Microsoft szóvivője nem kommentálta a híreszteléseket a Bloombergnek. Bartz még májusban megerősítette, hogy a két cég tárgyalásokat folytat és a Microsoft vezetője, Steve Ballmer többször is közölte, hogy a Microsoft érdeklődik az együttműködés iránt. Mint ismeretes, a Microsoft tavaly 47.5 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatot tett a Yahoo-ra, de az akvizíció végül meghiúsult.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 25. szombat
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 24. 19:34
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem