15 °C Budapest
simple picture about Lake Balaton in Hungary from Badacsony beach with blue sky and cloud refletion on the water .

Érdemes sietni, nemsokára megtelik a Balaton: nagy a verseny a szálláshelyekért

2023. március 23. 08:15

Hamarosan kezdődik a balatoni szezon, amelyre lázasan készülődnek a szállásadók. Az elmúlt évek nehézségei ellenére 2023 továbbra is számos kihívást tartogat, amelyre megoldást kell találniuk. A HelloVidék felkereste a szállásadókat, hogy megtudják, milyen változtatásokat vezetnek be és hogyan készülnek az idei szezonra.

A HelloVidéknek nyilaktozó, Parnaki Ágnes, a balatonvilágosi Napfény ház üzemeltetője elmondta, hogy az idei év nagyon érdekesen indult. Már januárban rengeteg foglalás futott be hozzájuk, részben régi vendégektől, részben pedig a booking.com platformról, amit használnak. Nagyon nehéz volt így árat képezniük, azonban úgy gondolja, hogy csak a nyári szezon lezárása után látják majd az igazi mérleget.

Mivel sok megkeresés érkezett, nem gondoltak arra, hogy komolyabb csomagot ajánljanak, de végül némi szolgáltatás bővítésen gondolkodva, két újdonságot tettek a szállásszolgáltatás mellé, ami talán kiegészíti a mi bevételüket is. Fazekas Zsuzsa, a balatoncsicsói Kőház vezetője árulta el, hogy három kiadó házat menedzselt a Balaton-felvidéken az elmúlt években. 2022 augusztusában mintha elvágták volna a vendégáradatot, egyszer csak nem jöttek. Mivel teljes házakat adnak ki (éppen nem használt nyaralókat), a célcsoportjuk a családok. A KATA megszűntetése legalább akkora sokk volt, mint a vendégáradat leállása - szerinte a kettő erősen összefügg.

Ha érdekel még, mennyi ideig lehet még jó szállásokat fogni a Balcsinál, akkor olvasd el a HelloVidék cikkét!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 3. péntek
Tímea, Irma
18. hét
Május 3.
Paranormal nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem