26 °C Budapest
Close up of womans hand checking in at subway station using contactless payment for subway ticket via smartphone

Sok élelmes budapesti már csak így utazik: dobták a régi buszjegyet, bérletet

2022. március 30. 11:31

A több mint 70 ezer felhasználó mostantól már a BKK vonaljegyét, továbbá a 30 és 90 perces utazásra szóló jegyét is megveheti a K&H+ alkalmazásban - közölte a bank. A közlekedési mobiljegyek már eddig is népszerűek voltak az appban: összesen 130 ezer vásárlás történt. A lépés pedig fenntarthatósági szempontból is fontos, egyrészt papírmentesen lehet mobiljegyet vásárolni, másrészt a tömegközlekedés környezetkímélőbb az autózásnál.

A fővárosi tömegközlekedésben új fejezet nyílt, a Budapesti Közlekedési Központ ugyanis bevezette a 30 és 90 perces időalapú jegyeket, amelyek eddig nem voltak a palettán. A BKK időalapú jegyei és a sima vonaljegyek is elérhetőek már a K&H+ alkalmazásban - közölte a társaság. A lépés újabb lendületet adhat az online jegyvásárlóknak, akik eddig is jól szerepeltek.

A bank alkalmazásának jelenleg több mint 70 ezer regisztrált felhasználója van, akik eddig - 2020 ősze - óta összesen 130 ezer alkalommal vásároltak valamilyen közlekedési mobiljegyet a 90 város egyikében és a települések közötti - azaz helyközi - utazásra. Az appon keresztül történő jegyvásárlás kényelmes, gyors, hiszen nem kell sehol sorban állni a jegyért, valamint teljesen biztonságos. Az online jegy mindig ott lesz a telefonban, így nem kell egy többszöri átszállásos utazásnál a jegyekkel bajlódni, ha jön az ellenőr.

Fenntarthatóság szempontjából is fontos, hogy online lehet közlekedési jegyet vásárolni. Egyfelől hozzájárul a papírmentesebb környezethez, másrészt a tömegközlekedés környezetterhelése eleve alacsonyabb, mint például az autózásé.

A BKK-s jegyek bevezetése jól illik a társaság eddigi innovációs fejlesztéseibe, amelyek célja, hogy a K&H+ alkalmazásban minél több, úgynevezett bankoláson túli szolgáltatás váljon elérhetővé, természetesen a bank- és a biztosító által nyújtott megoldások mellett

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

- mondta Árva András, a K&H lakossági szegmens marketing vezetője. A szakember azt is elmondta, hogy az eddigiekben bevezetett, az okostelefonon is elérhető szolgáltatások, például a személyi kölcsön-igénylés, az okostelefonos fizetés, köztük az Apple Pay, a Garmin Pay és a Google Pay, a biztosításkötési lehetőség, valamint a jövőben megjelenő megoldások egy digitális ökoszisztéma alapját képezik, amely kényelmes és gyors ügyintézést, bankolást nyújt az ügyfeleknek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 4. szombat
Mónika, Flórián
18. hét
Május 4.
A tűzoltók napja
Május 4.
Star Wars Nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem