17 °C Budapest

Vasárnap reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2020. december 6.)

2020. december 6. 07:45

Vasárnap se maradj le a hírekről! Templomba készülsz, de nem tudod, kell-e esernyő? Elfogyott a zsemlemorzsa, de nem tudod, hol kapod meg akciósan? Lemaradtál a lottósorsolásról? Most minden információt egy helyen megtalálsz! Mutatjuk, mit hoz a vasárnap. 2020. december 6.

Névnap

Miklós

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 358.32 Ft
USD: 295.83 Ft
CHF: 331.53 Ft
GBP: 396.87 Ft

Befektetés, tőzsde

BUX Index: 39227.87
OTP: 11960 Ft
MOL: 2016 Ft
RICHTER: 7455 Ft

Ötöslottó

A sorsolás dátuma: 2020.12.05.
Az ötöslottó nyerőszámai a 49. héten emelkedő számsorrendben a következők:
4, 7, 28, 58, 77.
Joker: 463008

A 49. héten nem volt telitalálat az Ötöslottón. További nyeremények:

- 4 találat: egyenként 780 150 Ft;
- 3 találat: egyenként 11 400 Ft;
- 2 találat: egyenként 1 325 Ft.

A 49. héten nem volt telitalálat az Ötöslottón; az 50. játékhéten 3,75 milliárd forint lesz a várható főnyeremény.

Országos középtávú előrejelzés

December 6. vasárnap: A legtöbb helyen feloszlik a hajnalra képződött köd, illetve rétegfelhőzet, és az ország nagy részén változó mennyiségű és vastagságú, főként magasszintű felhőzetre számíthatunk többórás napsütéssel. A nyugati határvidéken azonban tartósabban felhős, párás, néhol ködös maradhat az idő. Délutántól aztán délnyugat, nyugat felől befelhősödik az ég, és estétől egyre több helyen valószínű eső, záporeső. A délkeleti, keleti szél többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon és a Dél-Alföldön helyenként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul, de délkeleten kissé enyhébb, a nyugati határvidéken pedig akár több fokkal hidegebb lehet az idő. Késő estére 2 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

December 7. hétfő: Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, délutántól nyugat felől vékonyodni kezd a felhőtakaró, ezeken a részeken estétől pára, köd képződhet. Sokfelé számítani lehet ismétlődő esőre. Napközben a csapadékzóna nyugatról lassanként kelet felé húzódik. A keleti, délkeleti szél eleinte még több helyütt erős lesz, majd délutántól mérséklődik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 12 fok között alakul.

December 8. kedd: Szakadozottá válik, majd csökken a felhőzet. A nyugati határszél fölé vastagabb, míg a Dunántúlra fátyolfelhőzet sodródik be a délutáni órákra, másutt többórás napsütés valószínű. A déli órákra keleten is megszűnik a csapadék, de elvétve kisebb záporeső előfordulhat. A felhősebb nyugati határszélen azonban kisebb eső, zápor is valószínű. A délkeleti, keleti szél megélénkül, a Dunántúlon, a Bakonyban néhol időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató

Változóak lesznek a közlekedés időjárási feltételei. Éjszaka néhol ködfoltok csökkenthetik a belátható útszakasz hosszát. Vasárnap jobbára napos idő lesz, csapadék csak az esti óráktól várható a nyugati országrészben, akkor ott csúszósak lehetnek az utak. A Kisalföldön és az ország középső részén sokfelé számíthatunk szélerősödésre, ami iránytartási problémát okozhat.

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Vasárnap délutántól meleg fronthatás várható. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Gyorsabbá válik a szívműködés, emelkedik a vérnyomás.

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 26. vasárnap
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
Hősök napja
Május 26.
Szentháromság
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm