Computer hacker stealing information with computer

Milliókkal verte át "Martin Freeman" a magyar nőt: a házassága bánta végül

2023. május 4. 20:18

Milliókat utalt át egy netes csalónak egy magyar családanya, miután azt hitte, hogy az angol sztárral, Martin Freemannel beszélget hónapok óta. A csaló végül 5 millió forinttal károsította meg a nőt – számolt be az RTL.

Több mint ötmillió forinttal károsított meg egy bűnöző egy magyar családanyát, aki azt hitte, hogy Martin Freeman vette fel vele a kapcsolatot a Facebookon keresztül. A férfi azt hazudta neki, hogy befagyasztották a számláit, így pénzre van szüksége. A nő végül a jegygyűrűjét leszámítva minden ékszerét eladta és a házassága is tönkrement, mire rájött egy csalóval van dolga.

A nő még 2020 tavaszán posztolt egy, a színész arcéval és nevével fémjelzett Facebook-oldalra, ami után a „sztár” felvette vele a kapcsolatot. Csilla ezt teljesen normálisnak gondolta, hiszen szerinte a világsztár amúgy is szereti tartani a kapcsolatot a rajongóival, ráadásul angolul írt neki, így ez se keltett benne gyanút.

Végül elkezdtek chatelni, ahol a férfi szerelmet vallott neki, a nő pedig örömmel viszonozta azt. Később pedig nemcsak érzelmi, de pénzügyi függőség is kialakult közöttük. A férfi elhitette Csillával, hogy befagyasztották a dollár millióit, ezért szüksége van a nő pénzére. Ő pedig boldogan utalt neki, hiszen meggyőződése volt, hogy ez az összeg a pénz visszaszerzésére kell, ráadásul félt, hogy elveszíti szerelmét. Éppen ezért a jegygyűrűjét leszámítva minden ékszerét eladta és egy másfél milliós kölcsönt is felvett, hogy tudjon pénzt adni a bűnözőnek.

Végül rájött, hogy átverték és feljelentést tett. Ennek ellenére viszont nem szeretné, hogy lecsukják a férfit, ő csak a pénzét szeretné visszakapni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 2. csütörtök
Zsigmond
18. hét
Május 2.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem