Elstartolt az esküvőszezon: nem lesz olcsó mulatság a klasszikus menüsor idén

Elstartolt az esküvőszezon: nem lesz olcsó mulatság a klasszikus menüsor idén

2022. június 24. 08:15

Évről évre egyre népszerűbbek a májusi és szeptemberi esküvők, azonban tagadhatatlan, hogy az igazi lakodalmas csúcsszezon júniusban indul és a nyár végéig tart. A hagyományos magyar esküvőknek mindig megvan a sokak számára már jól ismert menetrendje, szimbólumrendszere és rituáléja, különösen az étkezési szokások tekintetében. Mit és mikor esznek a magyarok egy tradicionális esküvői program során, mi a mögöttes jelentése a különböző fogásoknak? Milyen hajmeresztő esküvői szokások voltak jellemzőek a letűnt idők falusi lagzijaira? Te bevállalnád őket?

A Hello Vidék most minden izgalmas tudnivalót felkutatott a régi magyar esküvői hagyományokról: mikor volt a lakodalmi időszak, milyen babonás, szerencsehozó feladatok vártak az ifjú párra és milyen játékokkal fokozták a hangulatot nagyszüleink idejében? A lakodalomban tényleg ott mulatott az egész falu?

Nem csak erről, de a nászajándékról, és persze a lakodalmi fogásokról is olvashatunk a Hello Vidék cikkében, sőt az is kiderül, hogy mi az újházi tyúkhúsleves, vagy a menyasszonyi kalács jelentése? Ráadásul a szokások, és hagyományok mellé még azt is elárulják, hogy melyek azok az ételek, amelyekkel biztos a siker a lakodalomban is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 3. péntek
Tímea, Irma
18. hét
Május 3.
Paranormal nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem