Family couple watching television projector at home on the sofa cimlapi

Ezek most a Netflix legsikeresebb sorozatai: milliókat szegeztek a képernyők elé

2021. október 14. 18:04

111 millió nézőt hozott a Netflix új sikersorozata eddig, mindössze 27 nap alatt. A Nyerd meg az életed (Squid Game) története szerint kilátástalan helyzetbe került emberek küzdenek egy játékban a csaknem 12 milliárd forintos - 46,5 milliárd won - fődíjért. Az viszont már csak a játék kezdete után derül ki a játékosok számára, hogy a kiesők az életükkel fizetnek. A véres és drámai dél-korei sorozat nagyon hamar közönségkedvenc lett. Mutatjuk, milyen sorozatok szerepelnek még a streamingszolgáltató legnézettebb műsorai között.

A Nyerd meg az életed előtt a kosztümös-romantikus Bridgerton volt a csúcstartó, jelenleg a második helyen áll 82 millió megtekintéssel, amelyet a megjelenését követő első 28 napban ért el. A sorozat tavaly karácsonykor jött ki a streamingen, éppen egy olyan időszakban, amikor egyébként is megugrik az előfizetők száma, és nő a képernyők előtt töltött idő is. Bár már rengetegen várják a második évadot, a Netflix múlt hónapban közölte, hogy még 2022-ig nem fog megjelenni.

A lista harmadik helyén a Lupin című sorozat áll, melynek főszereplője egy "úribetörő", akárcsak példaképe Arsene Lupin. A 10 részből álló sorozatot két évadra bontották, az első év elején, a második nyáron jelent meg, tehát ez sem régi sorozat, mégis 76 millió megtekintést ért el szűk egy hónap alatt. A 2019 végén megjelent fantasy sorozat, a Vaják (The Witcher) viszont még a járvány előtt lett népszerű, mostanra - a Lupinhez hasonlóan - 76 millió megtekintést ért el. Ez a negyedik hely megszerzésére volt elég:

Azoknak a Netflix előfizetőknek a száma, akik legalább 2 percre elindították az adott sorozatot a megjelenésüket követő 28 napban. (millió fő)
Azoknak a Netflix előfizetőknek a száma, akik legalább 2 percre elindították az adott sorozatot a megjelenésüket követő 28 napban. (millió fő)

Az idén nyáron megjelent Vágyak/Valóság (Sex/Life) és a Stranger Things 2019-es harmadik évada 67-67 millió nézőt vonzott a megjelenését követő 4 hétben. Utóbbinak a negyedik évadát is sokan várják, egyelőre annyit tudunk, hogy 2022 első negyedévére tervezik a megjelenést. Sokkal nem maradt le A nagy pénzrablás (Money Heist) tavaly tavasszal megjelent negyedik évada sem (65 millió nézővel), azóta már az ötödik évad is kijött szeptember elején. Rengetegen voltak kíváncsiak a Tigrisvilág (Tiger King) című Joe Exotic életét feldolgozó sorozatra is tavaly, legalábbis 64 millióan belenéztek.

Jól látható a statisztikákból, hogy a Vajákon kívül nincs is 2019-ben kijött sorozatévad a listában. Mivel a Netflix előfizetőinek a száma egyre nő, logikusan az újabb sorozatok eleve jobb helyzetből indulnak a versenyben. A karácsonyi időszak, vagy egy nyári uborkaszezon szintén a lista élére repíthet egy-egy új sorozatot, és nyilván a marketingnek, illetve az olyan mértékű hypenak, rajongásnak a sorozat körül, mint a Nyerd meg az életed esetében sem elhanyagolható a szerepe. 

Mi lehet a következő sikersorozat?

Már most is nézhető az új dán krimisorozat, Gesztenyeember (The Chestnut Man), amelyet szintén nagy érdeklődés övez, de a listára még nem kerülhetett fel, hiszen még nem telt el 4 hét a megjelenése óta. Október közepén jön a Te, vagyis a You harmadik évada, a hónap második felében a Locke & Key - Kulcs a zárját második évada. Novemberben érkezik a Tiger King második évada, illetve a Cowboy Bebop - a kedvelt anime élőszereplős változata. Decemberben pedig érkezik a Vaják új évada.

2022-ben várható az After Life harmadik, befejező évada, a már említett Bridgerton folytatása, a Love, Death & Robots harmadik évada, Sex Education negyedik évada. A korona (The Crown) következő évada novemberre várható. Akinek tetszett a Nyerd meg az életed, benevezhet japán Alice in Borderland-re, illetve jövőre annak második évadára. A Lupin harmadik részére sem kell már sokat várni. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 7. kedd
Gizella
19. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm