23 °C Budapest

Mérgezésveszély! Itt a filléres megoldás a halálos nemtörődömségre!

Pénzcentrum
2009. január 28. 05:55

A FŐGÁZ felmérése szerint aggasztó, hogy a fővárosban található 570 ezer lakossági fogyasztási hely tulajdonosa közül minden negyedik soha sem végezteti el a gázüzemű készülékek karbantartását. A cég felvette a kesztyűt és a hazai gázpiacon megindult verseny által határolt ringbe a szolgáltatások ilyen irányú bővítésével lépnek be.

A Fővárosi Gázművek 153 éves történelme során mindig is a fogyasztók szolgálatában állt, de a megváltozott piaci környezet a tradicionális vállalatot is új kihívások elé állította. A tegnap feltárt GÁZŐRZŐK névre keresztelt szolgáltatás célja - többek között - a sokszor szakemberhiányban szenvedő piaci űr betöltése.

A cég marketing tevékenysége - bár akkor még nem így hívták - egészen az 1920-as évekig nyúlik vissza, amikor a szénfogyasztás csökkentésének alternatívájaként egyre nagyobb számban jelentek meg a gázüzemű főző- és fűtőberendezések. A szolgáltató főzőversenyeket rendezett, aminek keretében szélesebb körben megismertették az új készülékek előnyeit.

Kevesebb, mint egy évszázaddal később a szabad piaci verseny következtében az ügyfélszerzés helyett az ügyfelek megtartása került a középpontba. Az árverseny kiéleződése idején a szolgáltató egy egyedi kiegészítő tevékenység bevezetése mellett döntött.

A háztartások egy része a karbantartási munkálatok elmulasztása miatt gyakorlatilag folyamatosan mérgezésveszélynek vannak kitéve. A fogyasztók negyedére jellemző, könnyen tragédiába is torkolló nemtörődömség, az olcsó gázforrások elapadása és a szakemberhiány első lépésben a gázkészülékek szakképzett szerelők által végzett éves egyszeri állapotfelmérését, tisztítását és karbantartását tette indokolttá.

Gázőrök: a biztonság házhoz jön!

A hazai közműszolgáltatás történetében úttörőnek számító lakossági szolgáltatás bevezetése a várakozások szerint megerősítheti a FŐGÁZ piacon betöltött pozícióját. A havidíjas szolgáltatás jelentős könnyebbséget és biztonságot kínál a fogyasztóknak. A biztonság mellett nem elhanyagolható szempont, hogy a rendszeres karbantartással azonos komfortérzet mellett 5-6 %-os energia megtakarítás is elérhető.

A FŐGÁZ nem rendelkezik pontos kalkulációval arra vonatkozóan, hogy a program működtetése hány szolgáltatás megrendelés mellett válik gazdaságossá. Ugyanakkor a cég várakozásai szerint az első három évben várhatóan minden tizedik fogyasztó vállalja a szolgáltatáshoz kapcsolódó, az átlagos piaci árnál alacsonyabb havi díj megfizetését.

Három különböző csomagot kínálnak az ügyfelek számára attól függően, hogy kinek milyen és mennyi gázüzemű berendezése van a háztartásában. A legfeljebb három konvektorral fűtött lakások tulajdonosainak havonta 550 forintot kell fizetni. A háromnál több konvektorral, illetve a más gázüzemű fűtőberendezéssel is rendelkező fogyasztóknak 950 forintba, a kondenzációs gázkazánnal felszerelt lakások tulajdonosainak 1850 forintba kerül havonta a szolgáltatás.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A karbantartási szolgáltatás igénybevételére jogosító szerződés 1 éves időtartama alatt az ügyfél havonta 12 egyenlő részletben, átalánydíjként fizeti meg a munkálatok ellenértékét. A gázfogyasztáshoz hasonlóan csekken, csoportos beszedési megbízással, vagy egyedi átutalással is lehet fizetni. Fontos, hogy a karbantartás már az első havidíj megfizetését követően igényelhető.

A szakemberkeresés problémáját elfelejthetik a fogyasztók, mivel a FŐGÁZ az ügyfél által megjelölt készülék típus alapján választja ki a berendezéshez legjobban értő specialistát. Az új készülékek ennek köszönhetően nem veszítik el a garanciát, illetve a gyári jótállást. A szakembergárda kiválasztása előzetes szakvizsgával történik, a munkálatok elvégzésére jogosult csapat telefonon előre egyeztetett időpontban érkezik majd a fogyasztási helyre.

A GÁZŐRZŐK szolgáltatást egyelőre a főváros fogyasztási hellyel rendelkező FŐGÁZ lakossági ügyfelek vehetik igénybe. A szolgáltatás díja nem fedezi a karbantartáson felüli esetleges javítás és alkatrészcsere költségét, valamint a tűzhelyek karbantartását. A javítási munkálatokat és az alkatrészcserét külön megbízás és díj ellenében a szolgáltató szakemberei is elvégzik.

A FŐGÁZ a médián keresztül és a következő számlalevél mellé csatolt tájékoztató segítségével népszerűsíti a szolgáltatást. A megrendelés a számlához mellékelt nyomtatványon írásban, a cég internetes honlapján található címre e-mail-ben, a 06/40-474-474-es telefonszámon keresztül telefonon, illetve az ügyfélszolgálati irodákban személyesen is megtehető.

A GÁZŐRZŐK szolgáltatás választásával az otthonok biztonságosságának növelése mellett még fogyasztás is csökkenthető! A szolgáltatásnak fix ára van, amit nem egy összegben, hanem 12 részletben kell kifizetni, miközben a szolgáltatás már az első részlet befizetése után igénybe vehető. Mindenkinek érdekében áll, hogy az energia felhasználó berendezések jobb hatásfokkal működjenek és az ezáltal elérhető megtakarítás realizálható legyen, a készülék-meghibásodások és az ebből származó balesetek száma pedig csökkenjen.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra
20. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem