17 °C Budapest

Tömegeket keresnek Budapesten: 240 ezres fizetés, diploma sem kell

2018. április 3. 17:30

Néhány hete a Pénzcentrum is beszámolt arról, hogy a munkaerőhiány bizony a cukrászdákat sem kíméli. A helyzet kezelésére többféle módszert is kitaláltak a cukrászdák: egyrészt igyekeznek jobban beosztani a megcsappant munkaerő-kapacitást, másrészt pedig a bérek emelésével igyekeznek újabb embereket találni, illetve a már meglévőket megtartani. A helyzet súlyosságát jól jelzi, hogy a netet böngészve megtaláltuk az egyik nagynevű cukrászda álláshirdetését, amelyben különösebb feltételek nélkül kínálnak 240 ezer forintos fizetést.

Néhány héttel ezelőtti cikkünkben foglalkoztunk azzal, hogy bizony a cukrászdák sem kerülhették el a munkaerőhiány okozta nehézségeket. Az új helyzettel különböző módszerekkel igyekeznek megbirkózni a cukrászdák: van, amelyik egyszerűen nem nyit ki bizonyos napokon, míg máshol szüneteltetik egyes sütemények előállítását.

A munkaerőhiány természetesen ezen a területen is felhajtotta a béreket: míg a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint 2016-ban még csak bruttó 154 ezer forint volt a cukrászok átlagos keresete, addig mostanra a fővárosban már könnyen találhatunk olyan álláshirdetéseket, melyek akár 200 ezer forint feletti fizetést kínálnak. Nettóban.

Az internetet böngészve egy ilyen álláshirdetést szúrt ki a Pénzcentrum: a Sugar! keres cukrászokat IV. kerületi vendéglőjébe, méghozzá nettó 240 ezer forintért. A teljes munkaidős állás elnyeréséhez elegendő 1-3 évnyi tapasztalat, valamint nyelvtudást sem követelnek meg. Ugyanakkor elvárás, hogy erős fizikumú legyen a jelentkező.

Forrás: Profession.hu

A cukrászda honlapján egyébként több álláshirdetést is találhatunk, a cukrászokon kívül keresnek még pultost, webshop eladót és mosogató/takarítót is. A honlapjukon található hirdetéseknél azonban nem tüntették fel a fizetéseket.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A netet böngészve találtunk egy másik hirdetést is: a New York Kávéházba keresnek tálaló cukrászt. A jelentkező feladata lenne, hogy a kávéházból érkező rendeléseket (desszertek, fagylalt, kelyhek) elkészítse, illetve tálalja. Itt azonban szerényebb, nettó 190 ezer forintos fizetést kínálnak. A nyelvtudást itt sem követelik meg.

Az azonban mindkét álláshirdetésből kitűnik, hogy egyáltalán nem könnyű munkáról van szó: ahogy fentebb írtuk, a Sugar! kifejezetten erős fizikumú alkalmazottakat keres, és a New York Kávéház hirdetésében is elvárás, hogy jelentkező nagy munkabírású legyen. Előbbinél napi 10-12 órás munkáról van szó, míg utóbbi esetében van, hogy este fél 12-kor végez az ember.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.05.01 21:07
Nincs minőségi munkavégzés igazán hatékony koncentráció nélkül. Valljuk be, ez sajnos sokszor neheze...
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 3. péntek
Tímea, Irma
18. hét
Május 3.
Paranormal nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem