Több milliós támogatással költözhetnek családi házba a panellakók

2012. május 25., péntek 5:27

A lakásvásárlásról és lakásépítési támogatásról szóló cikksorozatunk végén a felmerült olvasói kérdésekre válaszol az FHB Jelzálogbank Nyrt. szakértője. A válaszokból megtudhatjuk, hogy lehet-e 40 évhez közel több millió forintot igényelni, hogy a panelból végre családi házba költözhessen egy ötfős család. De arra is választ kapunk, hogy felújításra felhasználható-e a szocpol. Korábbi írásaink a témában a cikk végén találhatók.

Ez a cikk 90 napnál régebbi

Olvasása csak regisztrált felhasználóink számára lehetséges.
A regisztráció ingyenes.


Login név:
Jelszó:

Visszamegyek vagy

Korcsi, 2012. május 25., péntek 18:27

Május 23-tól intézhető,így még szerintem nincs átfutott ügylet.Az ügyfelemnek most intézzük éppen, utána már tudok tapasztalatról beszélni.Mindenesetre nagyon pozitív az FHB hozzáállása és az eddigi tapasztalatom is.
A kamattámogatott hitelt is náluk intéztük,még a régi 20 évre szólót, ami még mindig igényelhető.

Válasz erre | Előzmény

DeMarco, 2012. május 25., péntek 13:43

Mostantól?? Vagyis akkor feltételezhetően még nincs átfutott ügyük.
Csak mert a "másik" banknak annak ellenére, hogy korábban kezdte, még most sincs felkészítve a rendszere a befogadásra/teljes kifizetésre. Arról nem is beszélve, hogy az eredeti jogszabályt módosíttatni kellett áprilisban, pontatlan fogalmazás miatt. (71/2012). A többi bank pedig egyáltalán nem is hajlandó a szocpollal foglalkozni.
Az ördög a részletekben rejlik, nem a honlapok ígérgetéseiben és főleg nem a jogszabály leírásában. Persze akár működhet is, csak rá kell kérdezni, hogy van-e bárhol átfutott ügy és teljesen rendben van-e?

Válasz erre | Előzmény

bucbuc, 2012. május 25., péntek 10:30

Tehát akkor jól értem, aki van olyan szerencsétlen, hogy van egy ingatlana (ami egyébként hitellel terhelt) évek óta teszi egyre szebbé és lakhatóbbá, viszont kicsi, de bővíthető (tetőtér beépíthető) az nem tud szocpolt igényelni.
Vagy áron alul eladja és elköltözik vagy le van ....

?

Válasz erre | Előzmény

Korcsi, 2012. május 25., péntek 9:41

Üdv Marco!

Menj fel az FHB honlapjára,mert már náluk is intézhető a SZOCPOL mostantól.

Válasz erre | Előzmény

DeMarco, 2012. május 25., péntek 7:57

Azt miért nem kérdezte meg senki sem, hogy az FHB vajon ad-e szocpolt és ha igen, akkor volt-e már átfutott ügye és ha volt, akkor rendben/időben folyósította-e azt?
De ezt a kérdést a többi banknak is fel kellene tenni...

Válasz erreEZT OLVASTAD MÁR?
11
22
33
44
55
Ahogy a gépkocsink öregszik veszít az értékéből. A biztosítók ezért egy káresetkor nem az alkatrész új értéke szerint fizetnek, hanem az amortizáció mértéke szerint. A fennmaradt esetleges költséget a biztosítottnak kell fizetnie....
További fogalmak

Szerencsejátékok