25 °C Budapest

Így lesz a 40 ezres kölcsönből 3,6 milliós tartozás

Pénzcentrum
2013. április 11. 15:03

Az uzsorások elképesztő módszereit mutatja egy makói eset, amit ma hozott nyilvánosságra a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Összesen 40 ezer forintot kért kölcsön egy makói család D. Páltól, aki 2008 óta 3,6 millió forinttal károsította meg őket.

A háromtagú makói család 2008-ban kért kölcsön először D. Páltól 30 ezer forintot, majd egy évvel később újabb tízezer forintot. A 35 éves makói gyanúsított kihasználta a család rászorult helyzetét, elvette bankkártyájukat azzal, hogy a kölcsön összegét és annak kamatait saját kezűleg emeli le. A sértettek a saját jövedelmükhöz ezután nem fértek hozzá, az uzsorástól havonta 2500-5000 forint közötti összeget kaptak vissza.

A család rendkívül nehéz helyzetbe került, alapvető létszükségleteikre sem jutott pénz, gyakorlatilag éheztek. A közüzemi szolgáltatásokért fizetni nem tudtak, így az áramot és a vizet is kikapcsolták náluk. D. Pál az évek során összesen 3,6 millió forinttal károsította meg a családot.

A feljelentést követően a Makói Rendőrkapitányság uzsorabűncselekmény bűntettének megalapozott gyanúja miatt állította elő D. Pált 2013. április 10-én, akit kihallgatását követően őrizetbe vettek és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A makói nyomozók megtalálták a család bankkártyáit is, amit a rendőrök hamarosan vissza is adnak a sértetteknek.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2024. május 6. 12:53
Írtam nemrég, hogy kijött az új prémium csomag a Raiffeisentől és hát sokkal rosszabb lett. Nem csak...
MEDIA1  |  2024. május 6. 12:45
Az M1 egykori vezető szerkesztője, akiről korábban előkerült egy hangfelvétel, amelyen megzsarolta a...
Holdblog  |  2024. május 6. 09:02
Mindegy, hogy tarka párologtató medencékkel tesszük tele a sivatagokat vagy a Föld mélyére megyünk a...
Bankmonitor  |  2024. május 5. 12:50
Lássuk a legfontosabb pénzügyi aktualitásokat, melyek a mögöttünk álló egy hétben megjelentek a Bank...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 6. hétfő
Ivett, Frida
19. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm