16 °C Budapest

Jackson és Jimmy: halott sztár lemeze jobban fogy

2009. június 26. 13:32

A Michael Jackson halálát övező médiaérdeklődés a sztár lemezeinek eladási mutatóira is hatással lesz. Szomorú, de tény: a halott sztárok lemezei jobban fogynak.

A budapesti Lemezkuckó hanglemezboltban a Pénzcentrum kérdésére elmondták: számítanak arra, hogy növekszik majd a Michael Jackson- lemezek iránti érdeklődés, ezért rendelnek is még néhány példányt a jelenlegi készlet kiegészítésére. Az biztos, hogy a nagyobb érdeklődés miatt nem emelik majd az előadó CD-inek árát.

Az egyik legnagyobb hazai online áruház, a Bookline rendszerében jelenleg 14 Michael Jackson-termék kapható: DVD-k, CD-lemezek, és róla szóló könyvek is. Sok exkluzív kiadvány is fellelhető itt, például díszdobozos albumok, koncertfelvételek.

A legfrissebb hírek szerint Michael Jackson 6 albuma is szerepel az iTunes internetes zeneáruház top 10-es letöltési listájában, az Amazon zenei eladási toplistáját pedig szinte kizárólag Michael Jackson lemezei foglalják el.

Kapcsolódó cikkünk: Őrületes vagyon és koldussors: meghalt Michael Jackson


Legutóbb Zámbó Jimmy 2001-es, rejtélyes halála után volt különösen nagy felhajtás, ami komolyan meglátszott a hazai lemezeladásokban. Akkoriban legalább fél évig tömegesen keresték a vevők Jimmy lemezeit. 2001 januárjának végén a "Király" -ahogy rajongói nevezték- 13 lemeze szerepelt a MAHASZ albumeladási listájának első 13 helyén.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Vélhetően néhány héten belül megjelennek majd a boltok polcain a Michael Jacksonról szóló könyvek, dokumentumfilmek is. Nem csak a nemzetközi, a hazai sztárvilágban is bevált formula, amikor egy közeli hozzátartozója, munkatársa írja meg emlékeit az elhunyt sztárról (a fenti példánál maradva: Tóth Krisztián: Zámbó Jimmy testőre voltam, Százszorszép kiadó, 2001). Várható, hogy reprint kiadásban újra kaphatóak lesznek korábbi albumai, és CD/DVD/Blu-Ray lemezen is megjelenik majd teljes életműve.

Kissé morbid, de vélhetően Michael Jackson is csatlakozik majd a legjobban kereső halott sztárok toplistájához. A listát jelenleg Elvis Presley vezeti: a Rock and Roll királya 2007-ben 49 millió, 2008-ban 52 millió dollár jövedelemre tett szert, annak ellenére, hogy immár 32 éve nincs közöttünk.  A világ legjobban kereső halott hírességei

John Lennon is szerepel a top 10-ben: 9 millió dollárra (1,9 milliárd forintra) tett szert különböző jogdíjakból. A 40 évesen 1980-ban meggyilkolt énekes két évvel ezelőtt még 24 millió dollárt (5 milliárd forintot) keresett, de az örökösök a zenész életművét folytatva a hagyaték nagy részét jótékonyságra és a háború-ellenes küzdelemre költik.

NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra
20. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm