20 °C Budapest

Forradalmi újítással debütál a ráncfelvarráson átesett Mercedes S-osztály

Pénzcentrum
2008. december 11. 13:00

Káprázatos, az autógyártásban példa nélküli újítást mutatott be a napokban a Mercedes. Az osztott képernyős kijelző a csúcstechnológia egyik újabb bizonyítéka. A splitview-rendszer lehetővé teszi a vezető és az utas számára, hogy egy azon képernyőn két különböző képet lássanak. Amíg a sofőr a navigációs rendszeren keresztül követi az eseményeket, addig az utas a híreket, vagy akár kedvenc sorozatás is nézheti.

A jövő év első felében a kereskedelmi forgalomban is elérhetővé válik az osztott képernyős technológia, bár az extra felszereltségnek számító kellék árát egyelőre nem tették közzé. Az egész éven át tartó komoly fejlesztés végeredményének tekinthető kettős kijelző a modellfrissítésen keresztülment Mercedes S-osztályban lesz először elérhető.

Forrás: motorauthority.com

A rendszer alapjául szolgáló technológiát már évekkel ezelőtt feltalálták, ám a gyakorlati hasznát elsőként a német autógyár ismerte fel. A high-tech kijelző társfejlesztőinek tekinthető Bosch és Blaupunkt februárban dobja piacra az azonos technológiával előállított termékeit.

A kijelző a jármű fedélzeti számítógépe, valamint a navigációs rendszer mellett a televízió és DVD-rendszerekkel is kompatibilis lesz, ezzel lehetőséget biztosít az anyósülésen utazóknak, hogy filmeket nézzenek egy unalmasnak ígérkező, hosszú út során. A vezető irányába csak a GPS-rendszer és az autóval kapcsolatos egyéb információk jeleníthetők meg.

Az érintőképernyős funkcióval ellátott berendezésen ugyanakkor beállítható, hogy az utas is azt lássa, amit a sofőr. A fülhallgatóknak és a távirányítással kezelhető rendszernek köszönhetően a jövőben az utas úgy televíziózhat, hogy az a sofőrt egyáltalán nem zavarja.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 16. vasárnap
Jusztin
24. hét
Június 16.
Apák napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem