14 °C Budapest

Külföldön élő magyarokra vadászik a NAV - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2014. június 1. 18:34

Külföldre költözéskor kevesen jelzik a hatóságoknak, hogy hamarosan máshol vállalnak munkát, lakcímükről pedig még kevesebben jelentkeznek ki. Pedig néhány hónap vagy év múlva akár több százezer forintot is követelhet rajtunk a NAV, ha nem voltunk elég körültekintőek. Heti összefoglalónkból az is kiderül, hogy melyikek a legjobb éttermek Magyarországon, illetve, hogy mennyit keresnek a frissen megválasztott Uniós képviselőink.

Vadászik a NAV a külföldön élő magyarokra: ki kaphat bírságot?
Külföldre költözéskor kevesen jelzik a hatóságoknak, hogy hamarosan máshol vállalnak munkát, lakcímükről pedig még kevesebben jelentkeznek ki. Pedig néhány hónap vagy év múlva akár több százezer forintot is követelhet rajtunk a NAV, ha nem voltunk elég körültekintőek. A Pénzcentrum.hu utánajárt, hogy külföldi munkavállalás előtt mit szükséges elintéznünk, hogy később ne érjenek meglepetések.

Ez a 100 legjobb étterem most Magyarországon - itt a lista!
Újabb kiadvány jelent meg Magyarország legjobb éttermeiről. A 100-as toplistán javarészt budapesti éttermek szerepelnek, de a készítők szerint 26 vendéglőért vidékre is érdemes ellátogatni.

A magyar éttermek gyomorforgató trükkjei: mi van a tányéron valójában?
Hogy készül pontosan az éttermi töltött káposzta? Hogy kerül egy kecske szőröstől-bőröstől a balatoni büfébe? Mi a titka az álomsárga burgonyának? A magyar éttermek titkairól rántja le a leplet egy nemrég megjelent botránykönyv.

Mennyit keres Brüsszelben Morvai, Deutsch és Szanyi? Íme a számok

Egy európai képviselő alapfizetése majdnem kétmillió forint, ehhez jönnek hozzá a különböző hozzájárulások, például utazási költségkiegészítés, vagy az orvosi ellátások támogatása. Persze azzal is számolni kell, hogy az élet Brüsszelben sokkal drágább, mint Budapesten.

Figyelem! Napokon belül pénz tűnhet el a számládról

A Pénzcentrum.hu korábban írt arról, hogy május 31. az a határidő, ameddig el lehet költeni a SZÉP kártyákra még 2012-ben feltöltött juttatásokat. Azaz alig pár nap áll a kártyatulajdonosok rendelkezésére, utána a munkáltató számlájára kerül vissza a fel nem használt összeg.

Lépett a jegybank nyugdíjügyben, csökkenhetnek az árak

A Magyar Nemzeti Bank július elsejétől ajánlásban határozza meg a nyugdíjbiztosítások maximális költségeit, ennek köszönhetően csökkenhetnek ezeknek a termékeknek az elvonásai. Az ajánlás szerint biztosítani kell, hogy a megtakarított összeget járadékként vehessük fel, ne csak egy összegben, és biztosítani kell, hogy a megtakarítás időtartamához igazodó befektetéseket lehessen választani.

Ma jár le a határidő: ennyi pénzt kapsz vissza a bankodtól

A Magyar Nemzeti Bank visszatérítésre kötelezett magyar bankokat, a pénz megérkezésének módosított határideje most szombaton lejár. Mennyi pénz érkezik a számlánkra? Melyik számlacsomagok érintettek? Milyen teendőink vannak?

Ez a bankok legújabb trükkje: így édesgetik magukhoz az ügyfeleket

Nem kedvez a helyzet a lakásvásárlóknak. Hiába van ugyanis Magyarországon érvényben rendelet az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról, a hitelintézetek - kihasználva a joghézagot - ellene dolgoznak az Európai Unió által is megfogalmazott irányelveknek.

Álomnyugdíj három lépésben: ezzel csak nyerni tudsz
A magáncélú nyugdíjmegtakarítások egyik formája az önkéntes nyugdíjpénztárban való (ÖNYP) takarékoskodás. Nincs azonban könnyű helyzetünk a szolgáltató kiválasztásakor, mivel több, mint ötven (!) pénztár várja az ügyfeleket.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 16. 17:49
A Media1-nek eljuttatott írásos ítélet szerint a Pécsi Törvényszéken is pert vesztett Orbán Viktor,...
Holdblog  |  2024. május 16. 09:03
Ha bekövetkezik egy világgazdasági válság 5-6 éves távon, akkor a magyar gazdaság nem fog évi 1 száz...
Kasza Elliott-tal  |  2024. május 15. 20:27
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
Bankmonitor  |  2024. május 15. 16:25
Megszelídült az infláció, ami értelemszerűen fájó hatással van a Prémium Magyar Állampapírok várható...
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem