23 °C Budapest

Több ezer szerződésre számít a piacra visszatérő Wabard

2010. április 15. 15:32

Mától újra értékesítheti kötelező biztosítási termékét a Wabard Biztosító Zrt., miután a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) ma közzétett határozata alapján visszaengedte a piacra a tavaly szeptemberben adminisztratív hiányosságok miatt felfüggesztetett társaságot. Bár a biztosító így az év végi kiélezett kampányból kimaradt, kedvező díjainak köszönhetően jelentősen beleszólhat az évközi versenybe - derül ki a Biztosítás.hu internetes alkusz elemzéséből.

Bár a 2008 októberében piacra lépett és Wáberer György nevével fémjelzett Wabard Biztosító Zrt. tulajdonosi háttere miatt elsősorban a flotta szegmens meghódításáért indult harcba, a társaság a gépjármű felelősségbiztosítások lakossági piacán is több tízezres ügyfélszámot célzott meg indulásakor. A várakozásokon felül hozta is a terveket első kampányában: több mint hetvenezer ügyfelet szerzett: ennek háromnegyede lakossági, a maradék egynegyed pedig flottaszerződés volt. Vélhetően ugyanakkor éppen a vártnál is nagyobb állományszerzés vezethetett a biztosító tavalyi felfüggesztéséhez, a PSZÁF indoklása szerint ugyanis a társaság az információs és ellenőrzési, valamint a nyilvántartási rendszerének működtetésével nem tudott megbirkózott a tavalyi évben, így a 2009-es kampányában már nem vehetett részt.

"A mai naptól ugyanakkor, miután teljesítette a PSZÁF által előírt átalakításokat és rendbe tette adminisztrációs rendszereit, a tavalyi kihagyott kampány és állományvesztés után most intenzív ügyfélszerzésbe kezdhet a biztosító." - véli Rácz István a Biztosítás.hu internetes alkusz ügyvezetője. Az alkuszcég a napokban több mint tízezer díjszámítás eredményeit hasonlította össze, amelyből az látszik, hogy a Wabard újra versenyképes tarifákon kínálja kötelező biztosításait, így év közben több ezer kötelező megkötésére számíthat.

A társaság ajánlatait elsőként visszakapcsoló Biztosítás.hu ügyvezetője szerint az év hátralévő részében a Wabard az esetek 12 százalékában várhatóan a legolcsóbb, mintegy harmadában pedig várhatóan a három legolcsóbb biztosító között találja majd magát az összehasonlításokban. Érdekesség, hogy a Wabard által megcélzott korosztályok között nincsenek 25 évesnél fiatalabb - a biztosítók által kockázatosabbnak mondott - vezetők, ami a Biztosítás.hu elemzése szerint megfontolt tarifakészítésre vall. Főszabályként a Wabard a 31-41 év közötti korosztályokban kínál alacsony díjakat, emellett jelentős szerzésre számíthat még a 41 év feletti ügyfelek körében is, ahol szintén nagy számban jön ki a díj a legkedvezőbbre.

A személygépjárművek tulajdonosai mellett a Wabard a vontatókra is kedvező díjat kínál. Ebben a kategóriában a biztosítótársaság tarifája az esetek 85 százalékában a legolcsóbb, így a fuvarozók körében is jelentős évközi népszerűségre számíthat.

Rácz István szerint - bár a tavalyi kampányban emelkedett azoknak a száma, akik a díj mellett a biztosító ismertségét és nagyságát is figyelembe vették választásuk során- a legtöbben még mindig ár alapján választanak maguknak kötelező biztosítót. Mivel a kampányban adott jelentős kedvezmények januártól már nem járnak az autósoknak, évközben általában többet kell fizetni a kötelezőért, így a Wabard tarifa az évközi versenyben is igen vonzó lehet az olcsó kötelezőt keresőknek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A gépjármű-eladások csökkenésével pedig- idén mindössze 60 ezer új autó eladására számítanak a forgalmazók - megnőhet a jelentősége a Wabard által várhatóan megszerezhető 6-7 ezer db évközi szerződésnek.

A Biztosítás.hu szerint ugyanakkor nagy kérdés, hogy a Wabard megtépázott hírneve hány ügyfelet térít majd el a legalacsonyabb díj választásától, valamint az is, hogy a biztosító egyéb termékei (pl.: CASCO) mennyire lesznek sikeresek az autósok körében.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 18. 11:50
Portálunk, a Media1 elsőként írt arról cikket, hogy az állami M1 tévécsatorna Híradójának segítségév...
Kasza Elliott-tal  |  2024. május 17. 20:28
Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes...
Holdblog  |  2024. május 17. 14:35
A GDP idén 2,4 százalékkal nőhet, jövőre akár a 3 százalékot is meghaladhatja az ütem, de az idei év...
MNB Intézet  |  2024. május 17. 10:20
A pénzügyi műveltség terén kifejezetten jól állunk nemzetközi összevetésben. Az OECD legutóbbi felmé...
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra
20. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm