Új biztosítót alapít a CIG Közép-európai Biztosító

Pénzcentrum
2008. szeptember 11. 14:38

2009. január 1-jén kezdi meg működését a CIG Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMÁB), miután a május 26-i indulást követően terveket meghaladó sikereket ért el az a Pannónia életbiztosítás - közölte Horváth Béla vezérigazgató a mai sajtótájékoztatón.

Októberben újra biztosítási konferencia a Portfolio és a Pénzcentrum szervezésében. Részletek itt!

A döntően hazai magánszemélyek tulajdonában lévő társaság idén tavasszal kezdte meg működését az életbiztosítási piacon, szeptember elejére pedig már 470 millió forint körüli állománydíjat ért el, közel 1000 szerződés megkötésével.

Az idei év végére eredetileg 800 millió forintnyi állománydíjat tűztek ki célul, azonban ezt várhatóan 1,2 milliárdra módosítják, a sikereken felbuzdulva, és a következő években is gyors felfutásra számítanak.

A siker okaiként Horváth Béla kiemelte a rendkívül gyors saját értékesítési hálózatkiépítést (jelenleg 130 saját ügynökkel dolgoznak), és a Brokernettel való eredményes együttműködést. A későbbiekben több más brókercéggel is szerződést kívánnak kötni.

Szintén nagy sikereknek örvendett a hazai piacon először elérhetővé tett Warren E. Buffett amerikai milliárdos eszközalapja, mint megtakarítási biztosítási termék, de a biztosítótársaság kedvezményes részvényvásárlási programja is érdeklődést váltott ki az ügyfelek körében.

Amennyiben a cég, a terveknek megfelelően 2010 második félévében tőzsdei bevezetésre kerül, úgy a legalább 400 ezer forint értékű életbiztosítást kötők számára lehetővé válik, hogy 20 százalékos kedvezménnyel akár 200 ezer forint névértékű részvényt jegyezzenek. A jelenlegi 1000 szerződést kötő közül eddig 702-en éltek a lehetőséggel. A részvényvásárlási opció természetesen korlátozott, maximum 3000-5000 ezer részvény megvásárlásáról szól.

A cég napokon belül új termékkel is megjelenik a piacon, méghozzá életbiztosítással kombinált jelzáloghitel termékkel, az első szerződő partnere ebben az UCB Ingatlanhitel Zrt. lesz.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A 2009 elején induló EMÁB vagyonbiztosítással foglalkozik majd, induláskor lakás- és utasbiztosítási termékeket, tavasszal pedig már kisvállalkozói vagyonbiztosítási termékeket is kínál majd. Jövő év második félévében, a tervek szerint az autóbiztosítási piacra is belép a cég.

A piacbővítést nemzetközi színtéren is folytatja a cég, így 2009. január elején Romániában indítja határon átnyúló szolgáltatásait a biztosító, amely ha sikeresnek bizonyul, következő évben Bulgáriában, Szerbiában vagy Ukrajnában folytatódik majd.

Társadalmi felelősségvállalásról is szó került a sajtótájékoztatón, így egy támogatási szerződés is megköttetett a Ghymes együttessel, valamint bejelentésre került a Pannónia Estek elnevezésű "roadshow" is, melynek keretében 8 nagyvárosban szervez a biztosító találkozókat, beszélgetéseket a reménybeli ügyfelekkel egészséges életmódról, sportról, biztonságról.

Októberben újra biztosítási konferencia a Portfolio és a Pénzcentrum szervezésében. Részletek itt!

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 27. 20:42
A Neokohn a törlés előtt mintegy 30 ezer követővel rendelkezett.
Kiszámoló  |  2024. május 27. 10:13
Kínában több tízmillió üres, gyakran félkész lakás van, a világ végén, ahol senki nem akar és soha n...
Bankmonitor  |  2024. május 27. 08:25
A CSOK Plusz egy igen kedvező, legfeljebb 3 százalékos kamatozású támogatott lakáshitel, ráadásul mé...
Holdblog  |  2024. május 27. 07:27
Egyre nagyobb szeletet szakítanak ki maguknak a kínai cégek a nyári Európa-bajnokság szponzori listá...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem