17 °C Budapest

Eltűnik két népszerű fővárosi rádió: ezeket keresd helyettük!

MTI
2017. december 17. 11:30

Nevet válthat két fővárosi rádió; a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa engedélyezte, hogy a Rock Rádió Rock FM, a Rádió Q pedig Retro Rádió néven működjön.

Az NMHH által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az előbbi névváltást pénteki, utóbbit hétfői hatállyal engedélyezték a két médiaszolgáltatónak, azaz a Favorit Masters Kft.-nek és a Rádió Q Kft.-nek.

Jelezték egyben: az országos kereskedelmi rádiós pályázati eljárásban a testület elvégezte a beérkezett ajánlatok alaki vizsgálatát, és egyaránt hiánypótlásra hívta fel a Hold Rádiós és Televíziós Reklám Kft.-t, illetve az Advenio Műsorszolgáltató Zrt.-t. 

A hiánypótlás teljesítésére a kézbesítéstől számított tizenöt nap áll a pályázók rendelkezésére, írták. Felidézték: a médiatörvény szerint a pályázati ajánlatok benyújtásától, november 7-től számítva az eljárás ügyintézési határideje nyolcvanöt nap - nem számítva a hiánypótlásokat és az esetleges bírósági felülvizsgálat iránti kérelmek miatt a pályázati eljárási felfüggesztéseket -, amely egyszer, legfeljebb húsz nappal meghosszabbítható. 

Megemlítették: a pályázati eljárásban az alakilag érvényes pályázatok nyilvántartásba vétele után a tartalmi vizsgálat következhet. A jogerős eredményhirdetés után a törvény szerint 45 napon belül kell megkötni a nyertessel a hatósági szerződést, amely rögzíti, hogy a szerződéskötéstől számítva mennyi időn belül kell megszólalnia majd a nyertes rádiónak.

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 3. péntek
Tímea, Irma
18. hét
Május 3.
Paranormal nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem