26 °C Budapest

Jön a hó, jön a fagy: figyeljünk az utakon

Pénzcentrum
2014. január 22. 17:31

A meteorológiai előrejelzések alapján már szerda délutántól havas esőre, hószállingózásra vagy kisebb havazásra lehet számítani, a téliesebb időjárás várhatóan kitart a hét hátralévő részéig.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. mind a 93 üzemmérnökségén 12 órás váltott műszakokban látják el a szakemberek a szükséges téli munkákat - tájékoztatta a közútkezelő a Pénzcentrum.hu-t.

Megelőzendő a síkosság kialakulását a közútkezelő munkatársai csütörtök reggelig minimum egyszer preventív sószórást végeznek a mintegy 31 ezer kilométeres országos közúthálózaton. A társaság ugyanakkor arra kéri a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek a következő napokban!

A hét hátralévő részére az évszaknak megfelelően immár valóban téliesebbre fordul az időjárás, így a közlekedők havas vagy ónos esőre, hószállingózásra, havazásra is számíthatnak, pénteken és szombaton akár 5-15 centiméternyi hó is hullhat az ország egyes területein.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 93 üzemmérnökségén ezért már szerdán kettes riasztási fokozat van érvényben, közel 700 munkagép van készenlétben és a szakemberek is 12 órás váltott műszakokban látják el feladataikat. Megelőzendő a síkosság kialakulását, a teljes, mintegy 31 ezer kilométeres országos közúthálózaton csütörtök reggelig minimum egyszer végeznek preventív jellegű sószórást a közútkezelő munkatársai.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A szükséges védekezési vagy elhárítási munkákat is folyamatosan végzik majd, először a gyorsforgalmi úthálózaton, utána a főutakon, a felüljárókon és hidakon kezdik meg a beavatkozást, ezt követi a mellékutak hóeltakarítása vagy síkosságmentesítése. Mivel közel 31 ezer kilométernyi útról van szó, a folyamatos munkavégzés ellenére lehetnek olyan szakaszok, amelyeken időszakosan téliesebb útviszonyok alakulhatnak ki.

Arra kéri a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal és inkább lassabban, megfontoltabban közlekedjenek, mindig az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezessenek.

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 5. vasárnap
Györgyi
18. hét
Május 5.
Anyák napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm