Sorra dőlnek meg az étkezési tévhitek: ezek a kaják a férfiakat vonzóbbá, a nőket csúnyábbá teszik

Pénzcentrum2024. március 8. 14:45

A Montpellier-i Egyetem kutatása szerint a húsos angol reggeli fogyasztása növelheti a férfiak vonzerejét, míg a szénhidrátban gazdag ételek, mint például croissantok és muffinok, kevésbé előnyösek lehetnek a nők számára - írta meg a Daily Mail. .

A Montpellier-i Egyetem kutatása szerint a férfiak számára a kiadós angol reggeli fogyasztása növelheti a vonzerejüket, míg a szénhidrátban gazdag ételek, mint például croissantok és muffinok, kevésbé előnyösek  a nők szemében. A kutatók arra jutottak, hogy az étkezési szokások jelentős hatást gyakorolnak nemcsak az egészségre, hanem olyan társadalmilag fontos jellemzőkre is, mint például az arc vonzereje.

A tanulmány során azt találták, hogy a zsíros és fehérjében gazdag reggelik, mint például szalonna, kolbász és tojás fogyasztása után két órával nőtt a férfiak vonzereje. Ezzel szemben a finomított szénhidrátokban gazdag ételek, mint például sütemények és torták negatív hatást gyakoroltak a nőkre. Claire Berticat, a tanulmány vezető szerzője szerint ezek az eredmények rávilágítanak arra, hogy

az étrend milyen mértékben befolyásolhatja az arc vonzerejét.

A kutatás kiemelte persze azt is, hogy a különböző étkezési szokások okozta elhízás viszont már egyáltalán nem sexy úgy általánosságban. Hiszen elhízás esetén a férfiaknál gyakran csökkenhet a tesztoszteronszint, míg a nőknél hormontúltermelés alakulhat ki.

Mikor együnk szénhidrátot?

Dr. Michael Mosley televíziós orvos egy másik tanulmányban megállapította, hogy este fogyasztva kevésbé okoznak drámai vércukorszint-emelkedést a szénhidrátok, mint reggel. Ez ellentmond korábbi nézeteknek, amelyek szerint nap elején kellene több szénhidrátot fogyasztani. A Surrey Egyetemmel közös kutatás során egészséges önkéntesek vettek részt egy vizsgálatban, amely során először reggelire ettek nagyobb mennyiségű szénhidrátot tartalmazó ételeket, majd átálltak egy olyan étrendre, amelyben estére koncentrálták a szénhidrátbevitelt. Az eredmények azt mutatták, hogy

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

az esti nagyobb szénhidrátfogyasztás nem vezetett jelentős vércukorszint-emelkedéshez.

Ezek az eredmények rámutatnak arra, hogy az étkezés időpontja és összetétele jelentős hatást gyakorolhat mind az egészségre, mind pedig társadalmilag releváns jellemzőkre, mint például az arc vonzereje vagy akár a súlygyarapodás.

Címkék:
étkezés, reggeli, nők, férfiak, világ, étkezési szokások,