Ezzel a trükkel vesznek most az élelmes magyarok féláron Szamos szaloncukrot: így játsszák ki a rendszert

HelloVidék2023. december 13. 08:17

Syrjänen-Barkóczy Eleonóra a Szamos Marcipán Édesipari Termelő és Kereskedelmi Kft. operatív igazgatója elárulta a HelloVidéknek, hogy készültek az ünnepekre: milyen szaloncukrok alkotják az idei palettát, milyen újdonságokra számíthatnak a vásárlók és milyen áron lehet megvenni a minőségi szaloncukrokat. Az infláció következtében 2022-ben a kereslet visszaesett, vannak azonban töretlenül nagy kedvencnek számító termékek.

"Az elmúlt években folyamatosan növekedett a kereslet, viszont most azt tapasztaljuk, hogy a 2022 évhez képest a kereslet kis mértékben, de csökkent. Átlagosan egy kilogramm szaloncukrot vásárol egy magyar háztartás évente" - mondta Syrjänen-Barkóczy Eleonóra a lapnak, aki a drágulás kapcsán arról is nyilatkozott, hogy az alapanyagok, illetve a csomagolóanyagok árainak drasztikus emelkedése okozta a legnagyobb kihívást.

Elsősorban a cukor, kakaó, csokoládé, dió drágulása a legmeghatározóbb, 40-50%-al emelkedtek az árak. Átlagban 10%-os áremelést voltunk kénytelenek eszközölni, de vannak olyan termékek, ahol magasabb, 15%-20% áremelést hajtottunk végre az alapanyag költségek drasztikus emelkedése miatt. Ennek ellenére a megpróbáltuk a legalacsonyabb áremelést eszközölni ezeknél a termékeknél. A szaloncukor lédig kilós ára 9900 Ft üzleteinkben

- mondta el a Szamos operatív igazgatója, hozzátéve, hogy ugyanakkor egyre népszerűek az üzletláncok sajátmárkás termékei: "A Szamos által gyártott szaloncukorral is találkozhatnak nagy nemzetközi láncokban, mint saját márkás termék, alacsonyabb árkategóriában."

A teljes cikk a HelloVidék oldalán olvasható.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Arról korábban a Pénzcentrum is beszámolt, hogy a Tescóban a korábbi évekhez megszokott módon a Finest szaloncukrokat Szamos recept alapján készítik, így akár 35%-kal is olcsóbban vehetjük meg azt. Idén kiderült, hogy az Aldi sajátmárkás szaloncukra között szintén bukkanhatunk Szamos termékre, mely szinte féláron kapható.

Címkék:
vásárlás, karacsony, áremelés, szaloncukor, édesség, kereslet, emelkedés, sajátmárka, sajátmárkás, szamos,