Horror áron mérik a magyarok karácsonyi kedvencét: sokan lemondhatnak a hagyományos édességről

Pénzcentrum2022. november 19. 14:04

Brutális áron vesztegetik a szaloncukrot, kérdéses, hányan mondanak le erről a hagyományos karácsonyi édességről.

Nem csak a ponty, hanem a szaloncukor is brutálisan megdrágulhat az ünnepi szezonban - hangzott el az RTL Híradó riportjában. A csatorna szerint elképzelhető, hogy akár 30-40 százalékkal is megdrágul ez a hagyományos karácsonyi édesség, így kérdéses, hogy a magyr családok nagy része megvásárolja-e, vagy erről is le fognak mondani.

A gyártók arra hivatkoznak, hogy a kereskedelmi termékadó (közismert nevén: chipsadó) mostanra épült be a szaloncukor áraiba, ezt ugyanis még a cukormentes termékekre is kivetette az Országgyűlés az elfogadott törvénymódosításban.

Drágulásra kell számítani a szaloncukroknál, mert emelkedett az energia és a munkaerő ára, és egy nagyon jelentps adóemelést is eszközöltek az édességek piacán

- mondta a Híradó kérdésére Intődy Gábor, az Édességgyártók Szövetségének szervezeti titkára.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

De nem csak a szaloncukor, hanem a karácsonyi ünnep másik főszereplője, a fenyőfa is komolyan megdrágulhat. Ezen a piacon - az import fenyők között legalábbis biztosan - szintén harmadával drágulhatnak meg a termékek, de itt nem számítanak a szakértők keresletcsökkenésre. A karácsonyfák árának várható növekedéséről a Pénzcentrum is írt tegnap, ezt a cikket itt tudod újra elolvasni:

Címkék:
infláció, karácsonyi vásár, fenyőfa, karácsonyfa, ünnep, szaloncukor, édesség, horror, édességek, híradó, karácsonyfa árak 2022,