Folytatódik az ételfutárok viadala: tovább terjeszkedne vidéken a Foodpanda és a Wolt is

HelloVidék2022. április 28. 08:15

Hazánk két legnagyobb, országos hálózattal rendelkező, élelmiszerszállító futárszolgálata a Foodpanda és a Wolt. Az egyre bővülő vidéki szolgáltatásaik kapcsán a HelloVidék arról kérdezte a két céget, milyen terveik vannak a továbbiakban vidéken.

Foodpanda a lapnak elmondta, hogy 2021-ben több mint 1000 településre szállították ki megrendeléseket az országban, és hogy az ételek, élelmiszer és bármi egyéb termék kiszállítására ugyanolyan igény mutatkozik vidéken is. Fontos fejlesztés volt, hogy a saját élelmiszerüzleteiket megnyitották vidéken is, és mára már 10 megyeszékhelyen vannak jelen boltjaikkal. Ez a szám idén újabb vidéki városokkal bővül. Ezenkívül folyamatosan dolgoznak a partnerkör és ezzel együtt az elérhető termékkategóriák bővítésén.

A vidéki megrendelőkre száma folyamatosan és stabilan emelkedik, és vannak olyan mutatók, amelyekben a fővárossal szemben élen járnak a vidéki városok. Ilyen például a SZÉP-kártya használat is, amely a tavalyi évben megyei szinten Komárom-Esztergom megyében volt a legmagasabb, ezt követte Budapest, valamint Fejér és Veszprém megye.

A Wolt nyilatkozata szerint jelenleg szinte minden megyében rendelhetnek tőlük a vásárlók, az elérhető városaik közel fele tavaly került a szolgáltatási területek közé. Az igény mindenhol megvan - jellemzően minél régebb óta van jelen egy városban, annál erősebben megmutatkozik ez az igény a Wolt szolgáltatásai iránt. Folyamatosan bővül azoknak a városoknak a köre, ahol elérhető a szolgáltatás - idén is felkerülnek majd új települések a palettára - ígérték. További céljuk, hogy azokban a városokban, ahol már jelen vannak, tovább növeljék a kiszállítási területet, új szolgáltatásokat vezessenek be.

A hosszútávú cél az, hogy minden, ami már a fővárosiak számára elérhető, azt vidéken is kínálni tudjuk. Vannak városok, ahol már lehet élelmiszerüzletekből, vagy virágboltokból rendelni, és hamarosan lesz olyan is, ahol a nagybevásárlást intézhetjük a Wolt Market segítségével

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

- nyilatkozták.

A teljes cikk a Foodpanda és Wolt jövőbeli terveiről és vidéki terjeszkedéséről a HelloVidék oldalán olvasható.

Címkék:
házhozszállítás, vidék, étel, főváros, kiszállítás, ételfutár, ételkiszállítás, wolt, foodpanda,