Komoly gondok a Kifli.hu raktárában: akadozik a rendelés, a kiszállítás

Gosztola Judit2022. január 20. 12:10

"Sajnos nem vagyunk elegen a raktárbam, ezért kevesebb rendelést és korlátozott számú terméket tudunk szállítani a következő napokban" - olvasható az online bolt nyitólapján. 

Aki mostanában szeretne élelmiszert házhoz rendelni a Kiflitől, az számítson arra, hogy csak korlátozott számú termékhez fér hozzá, és korlátozott idősávokban. Az ok munkaerőgondok, nincs elég ember a raktárban. Erre fel is hívják a figyelmet a honlapon és az applikációban is:

Ahogy arról a Pénzcentrum már korábban beszámolt, az új évben is gőzerővel keresi a raktári dolgozókat a vállalat. A tavalyi évhez hasonlóan idén is kétszeres növekedést terveznek,és ehhez legalább 160 új kollégát szeretnének szerződtetni minél gyorsabban. Mindezt erős fizetési ajánlatokkal teszi vonzóvá. Egy 7 nappal ezelőtti közlemény szerint

három nyitott pozícióra keresik a munkavállalókat: raktári dolgozókat bruttó 457 000 forint, a targoncavezetőket bruttó 537 000 forint, a műszakvezetőket bruttó 781 000 forint kezdőfizetéssel.

Mindhárom műszakpótlékkal együtt elérhető garantált kezdő fizetés, ami 20 százalékos átlagos növekedés a tavalyi bérekhez képest. A béreken túl pedig cafeteriával és Kiflis vásárlásokból jóváírt 10 százalékkal is támogatja a munkavállalókat.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A koronavírus-járvány kitörése nyomán az egekbe szökött a munkanélküliség, most viszont már az Egyesült Államokat és Európa számos térségét is súlyos munkaerőhiány sújtja. Az alapanyaghiány mellett így újabb problémával néznek szembe a cégek, amely visszavetheti a növekedésüket. Széles a palettája azoknak a tényezőknek, amik egy-egy szektorban előidézik, hogy nincs elég szakember: az elöregedés mellett a gyermekgondozási létesítmények hiánya, a protekcionista piacvédelem, de a fiatal generációk megváltozott igényei, sőt, a túl jól működő szociális rendszerek is közrejátszhatnak abban, hogy a vállalatok nem találnak elég munkás kezet - áll a Portfolio elemzésében.

Címkék:
vásárlás, fizetés, bevásárlás, online vásárlás, munkaerőhiány, toborzás, raktár, kifli, raktáros, kiszállítás,