Szennyezett tej a hazai boltokban: a Spar is érintett a botrányban

Pénzcentrum2018. május 20. 17:30

Ezek voltak a 20. hét legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb hírei a Pénzcentrumon. A teljes cikk elolvasásához kattints a címre.

Féláron foszthatjuk ki a boltokat: ezeket szórja ki a Decathlon, Deichmann

Szakértők szerint egy átlagos ember a nettó fizetésének 5 százalékát költheti ruházkodásra havonta. Ez Magyarországon 8 500 és 11 300 forint közötti összeget jelent, ami első ránézésre nem sok dologra elegendő. Ez azonban nem feltétlenül igaz, sőt a legnagyobb márkák 30-40 ezer forintos darabjaiból is simán lecsíphetünk akár 75 százalékot is, akkor ha szemfülesek és körültekintőek vagyunk. A lehetőségek után kutatva utánajártunk, hogy a legnagyobb magyar ruhakereskedők, milyen stratégiák mentén áraznak le, valamint megkérdeztük az is, mekkora kedvezményekre lehet számítani a kiárusított darabok esetében.

Szennyezett tej a boltokban: a Spar is érintett a botrányban

Az Auchan boltjain túl három magyarországi Spar és Interspar áruház is érintett a szennyezési botrányban - értesült a Pénzcentrum. Az áruházlánc a kérdéses termékeket azonnal zárolta, a termékeket az érintett áruházak polcairól beszedte.

Alig ismert számlatrükk: legális, tízezreket hozhat havonta a konyhára

Hiába igényel minimális erőfeszítést, mégis alig veszik igénybe a lassan két éve elérhető egyszerűsített bankváltást. Pedig éves szinten akár tízezreket is spórolhatunk egy olcsóbb számlával, ráadásul kifejezetten jó folyószámlákat találhatunk kevesebb pénzért is. Akkor mégis mi a baj?

Kiderült: ennyit keres egy szakács a budapesti luxusmekiben

Szakácsot keres a Rosinter Magyarországhoz tartozó budapesti Planet Sushi és a TGI Fridays is. A kezdőfizetés nettó 240-260 ezer forint tapasztalattól függően, 15 napot kell dolgozni egy hónapban és tréninglehetőségeket is kap a jövőbeni munkatárs.

Átverésre figyelmezteti magyar vásárlóit a Tesco: mutatjuk, mi a trükk

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Kamu nyereményjátékot hirdetnek a Tesco nevében, így élnek vissza az áruház nevével csalók. A cég figyelmeztetést tett közzé a Facebookon.

Százezreket keresnek luxuskésekkel: ez most a legmenőbb szakma Magyarországon

30-40 ezer forint egy késért. Óhatatlanul felmerül az emberben: van erre kereslet ma Magyarországon? Kinek telik erre? Pár perccel később újabb sokk: lehet kapni 185 ezerért is magyar kést, sőt, 370 ezerért is. De vajon meg tud ma élni Magyarországon egy késkészítő? Tényleg el tudják adni a terméket egy vagy akár több havi fizetésnek megfelelő összegért? Szántó Szabolcs Késes népi iparművész segítségével ennek jártunk utána.

Tényleg lehetséges: így lehet ingyenpénzből új TV-d, mosógéped, laptopod

Már megszokhattuk, hogy a nagyobb ünnepek közeledtével megszaporodnak az akciós, akár 0 százalékos áruhitelek igénybevételével is elérhető ajánlatok. A vásárlók számára azonban egyre fontosabb szemponttá válik a kényelem: a kedvező ajánlatok mellett egyre többen várják el, hogy online, otthonról végezhessék el a vásárlást. Azonban nem kell választanunk a kettő közül: a legnagyobb elektronikai áruházláncoknál ugyanis online vásárlás esetén is könnyedén igénybe vehetjük az olcsó, esetenként 0 százalékos áruhiteleket.

7 tiltott kérdés az állásinterjún: ha erre kíváncsiak, mehetsz a bíróságra

Az állásinterjúknak az a céljuk, hogy az állást meghirdetők felmérhessék, hogy alkalmas lenne-e a jelölt a meghirdetett pozíció betöltésére. Vannak azonban olyan kérdések, melyeket még ilyenkor sem kérdezhetnek meg a jelentkezőktől. Ha mégis megteszik, azzal törvényt sértenek.

Címkék:
karrier, nyugdij, összefoglaló, heti összefoglaló, a het cikkei,