Tudta? Ennyiért árulja a magyar gyümölcsöt az Aldi, Lidl, Spar

Pénzcentrum2016. szeptember 23. 14:12

Ezen a héten is elővettük a boltok akciós újságait és átlapoztuk őket a legjobb ajánlatok után kutatva. Elöljáróban csak annyit mondanánk: "Zöldségek és gyümölcsök, színes lesz az életed tőlük..."

Egyre nagyobb problémát okoz a munkaerőhiány az agráriumban is. Óriási a hiány az idénymunkásokból, idén még azt sem tudják, hogy ki fogja leszedni az almákat a fákról. A témával bővebben foglalkoztunk délelőtti cikkünkben, most azonban annak járunk utána, hogy ennek vajon milyen hatása van jelenleg az üzletekben. Mutatjuk, mennyibe kerülnek most a zöldségek és a gyümölcsök a nagy áruházláncoknál.

Spar

Aki a zöldséget szereti... a gyümölcsöt is!

- emeli ki a Spar eheti akciós kiadványában Rácz Árpád, frissőr.

A frissőr tematikus válogatása szerint az áruházláncnál most kilónként 219 forintért mérik a gála almát, 299-ért a banánt, 499-ért a citromot, 239-ért az étkezési paprikát, 169-ért a kelkáposzát, 99-ért a fejes salátát, 99-ért a vöröshagymát, és nem utolsó sorban 129 forintért a sütni való tököt.

Aldi

Ezen a héten (is) kiemelt felületet kaptak az Aldi akciós kiadványában a zöldség- és gyümölcsfélék. A "Friss és magyar" címkével ellátott termények közül említésre érdemes a zöld alma, és a sütőtök - előbbiért kilónként 199 forintot kér a diszkontlánc, utóbbi kilónkénti ára pedig 99 forintot kóstál.

Habár a paradicsom szezonja a végéhez közeledik, a 369 forintos kilónkénti ár még nem vészes; a lapos barack 429 forintért viszont már nem éppen befőzési ár. Akad a brosúrában még fehér szőlő is, kilónként 299 forintért, illetve darabonként 119 forintért vehetünk ezen a héten tzatzikihez valót.

Lidl

Komolyabb akciókkal készült a Lidl piaca is erre a hétre: a magyar fürtösparadicsom kilója most 399 forint helyett 299 forint (-25%), a szintén magyar kigyóuborka darabjáért 111 forintot kérnek (155 forint helyett - ez 28 százalékos kedvezmény), a vélhetően külföldi fehérszőlő kilónkénti ára pedig 24 százalékos diszkontot kapott, így most 449 forint helyett csak 339 forintot kell a kasszánál hagynunk.

"Frissesség, csak ennyiért!"

A zöld alma kilója ezen a héten 249 forint az áruházláncnál, a sütőtök kilójáért 119 forintot kell kicsengetnünk, míg egy kiló vöröshagymát, 33 százalékos árengedménnyel most 99 forintért kínálnak.

Tesco

A Tesco sem aprózta el a dolgot, ezen a héten dupla oldalon, "Töltse fel az éléskamrát!" szlogen alatt, kínálják a szebbnél szebb zöldségeket, gyümölcsöket - igaz, az sajnos nem derül ki, honnan származnak a termények. Van a felhozatalban egyébként fejes saláta (99 Ft/db), piros alma (149 Ft/kg), narancs (369 Ft/kg), fehér szőlő (399 Ft/kg), répa (179 Ft/2kg), vöröshagyma (199 Ft/2kg), burgonya (489 Ft/5kg), és még avokádó (229 Ft/db) is.

Auchan

Az Auchan boltjaiban ezen a hétvégén kedvező áron kínálják a gála, a mutsu és a jonathán almákat: ezeknek kilóját most 219 forintiért tudjuk megvásárolni. Jó választás lehet most azonban a sötét, fekete színű, nagy szemű és édes Moldova szőlő is, aminek jelenleg kilójáért 469 forintot kérnek. A fehér szőlőnek kilója pedig ezen a héten 345 forintba kerül. A zöldségek közül most a paprikákból érdemes betárazni: a hegy-erős darabja 59 forint, a kápia paprikának pedig 389 forintba kerül kilója.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Penny Market

A Penny Market ezen a hétvégén is érvényes akciós újságában 42 százalékos akcióval hirdeti a zöldalmát, amit így náluk 199 forint/kiló áron vásárolhatunk meg. Azonban a hagymakrémleves is jó ötlet lehet a hétvégén, hiszen a vöröshagyma kilója most 47 százalékkal olcsóbban 99 forintért megvásárolható. De nem rossz döntés a brokkoli- vagy a sütőtökkrémleves sem: az előbbinek 279 forintért árulják kilóját, míg az utóbbinak 115 forintért.

CBA

A CBA-ban egyszerre 5 kiló vöröshagymát érdemes most megvásárolni, mert abból egy hálós csomag most csak 790 forintba kerül. A nektarinnak 349 forintért kínálják a kilóját, míg a mutsu alma 159 forintba került, a szőlő kilója pedig 329 forintba.

Coop

A Coop aktuális akciós újságját is átlapoztuk, abban azonban most nem kínálnak zöldségeket és gyümölcsöket.

Mi a helyzet a piacokon?

A paradicsom a budapesti vásárcsarnokokban 148-1980 forint/kiló áron kapható jelenleg. A paprikának pedig 98-798 forintot kérnek kilójáért, attól függően, hogy hol és milyen paprikát szeretnénk vásárolni. A vöröshagymának kilóját már akár 128 forintért is beszerezhetjük, míg a legdrágábban 400 forintért vehetünk egy kilót belőle.

A gyümölcsök közül az almát szerezhetjük meg a legolcsóbban,van ahol csak 98 forintot kérnek egy kilóért, de a legdrágább pultoknál is maximum 650 forintot kell fizetnünk. Akad olyan szőlő amiből egyetlen kiló 1 980 forint, de néhány helyen akár már 199 forintért is hozzájuthatunk egy kiló szőlőhöz, persze itt sem mindegy, hogy milyen faját szeretnénk belőle vásárolni - derül ki a PiacOnline oldalán közzétett adatokból.

Loading...

 

Címkék:
vásárlás, Tesco, CBA, aldi, lidl, penny, auchan, zöldség, gyümölcs, spar, coop,