Hatalmas akciók, nagy kedvezmények várják ma a vásárlókat

Pénzcentrum2013. november 29. 05:42

Sietniük kell azoknak, akik külföldről rendelnek karácsonyi ajándékot a neten: a Pénzcentrum.hu információi szerint egyre több olyan webshop van, amely már nem garantálja, hogy időben ideér Magyarországra a megrendelt csomag, így könnyen lehet, hogy sokan kifutnak majd az időből. Mindenesetre ma van a hatalmas leértékeléseket adó Black Friday, sőt, a Ne vásárolj semmit Nap is.

Érdemes sietnie annak, aki külföldi székhelyű webshopbból rendelne ajándékot karácsonyra - de az is lehet, hogy már elkésett. Több online áruház ugyanis már egyáltalán nem garantálja, hogy karácsonyra ideér a megrendelt csomag. Az okokat leginkább a hatalmas karácsonyi forgalomban, a szállítás lassúságában érdemes keresni, de egyese webshopoknál az is előfordulhat, hogy a hazai vevőket részesítik előnyben.

Külföldről vásárolsz a neten? Ezt mindenképp tudnod kell - KATT!

Rendelés előtt érdemes tehát tájékozódni, felvenni a kapcsolatot a webshop ügyfélszolgálatával, és rákérdezni arra, hogy biztosan ideér-e a megrendelt termék az ünnepekig. Általánosságban elmondható, hogy európai webshopból sokkal nagyobb az esélye a csomag megérkezésének (természetesen a magyar webáruházaknál szinte biztosra mehetünk), érdemes lehet a postai csomagküldés helyett a nemzetközi szállítócégeket választani (még ha ez többe is kerül).

Ma van a Black Friday...

A netes vásárlás kedvelőinek érdemes figyelni arra is, hogy ma van a Black Friday, azaz a fekete péntek, ami Amerikában - és természetesen már világszerte is - a karácsonyi vásárlási láz igazi beindulását jelzi.

Ez a nap mindig a Hálaadás utáni péntekre esik, ilyenkor az áruházak rengeteg akcióval, hatalmas (akár 40-60 százalékos) kedvezményekkel várják a vásárlókat. Amerikában megszokott ezen a napon a hatalmas tömeg, a tülekedés, lökdösődés egy-egy árucikkért - sokan ilyenkor szerzik be az ajándékokat, például játékokat, műszaki cikkeket.

Így tuti nem vernek át a netes vásárlásnál: 6 + 1 tipp - KATT!

A Black Friday természetesen az internetet is meghódította, így a magyar vásárlók sem maradnak le róla (igaz, vannak olyan amerikai webshopok, amik csak az amerikai megrendelésekre adnak kedvezményt). Sőt, már több magyar székhelyű internetes áruház is kínál akciókat, ezért érdemes böngészni a különféle netes boltok között. Sok üzlet a hétvégén is fenntartja az akciókat, de akár hétfőn, az úgynevezett Cyber Monday alkalmával is vásárolhatunk (alapvetően ez a kedvezményes nap csak az online vásárlásokra specializálódott, de gyakorlatilag mára összefolyt a kettő).

... és a Ne vásárolj semmit Nap is

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Szerte a világon és Magyarországon is már több mint egy évtizede hirdetnek egy napos fogyasztói böjtöt november utolsó péntekén környezetvédő és fogyasztáskritikus szervezetek. A "Ne vásárolj semmit!" Napot Magyarországon azért tartják pénteken, mert a magyarok pénteken vásárolnak a legtöbbet - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a Tudatos Vásárlók Egyesülete. November utolsó péntekén pedig, a Tudatos Vásárlók a karácsonyi nagybevásárlás előtt arra emlékeztetnek, hogy a fogyasztás nem egyenlő a boldogsággal.

Így trükköznek a magyar boltok is: ezért költünk olyan sokat? - KATT!

"Ez a nap jó alkalom arra, hogy értékeljük a fogyasztói szokásaink hatásait a környezetre és más emberek életére. Információkat gyűjthetünk, elgondolkodhatunk, meglátásainkat megbeszélhetjük másokkal" - hívja fel a figyelmet az egyesület.

Címkék:
vásárlás, webshop, internetes kereskedelem, ne vásárolj semmit nap,