1 milliárd felett az Ötöslottó főnyereménye: mutatjuk a számokat!

Pénzcentrum2013. március 16. 12:00

Immár 10. hete halmozódik az Ötöslottó főnyereménye, így a mai napon már 1 milliárd 80 millió forintot ér a telitalálat. A Pénzcentrum.hu ezen a játékhéten is élőben közvetíti a sorsolást.

Mutatjuk a számokat!
Az Ötöslottó nyerőszámai emelkedő számsorrendben a következők:
2; 12; 23; 57; 78

KATTINTS IDE, hogy megtudd, elvitte-e valaki a milliárdos főnyereményt.

Az Ötöslottó főnyereménye ezen a játékhéten már 1 milliárd 80 millió forint. A hatalmas jackpot, ahogy az lenni szokott természetesen a magyar szerencsevadászokat is megmozgatja. Halmozódás idején hosszabb távon jellemzően nő a játékkedv. Hetente átlagosan nagyjából 3,5 millió Ötöslottó alapjáték érkezik be a Szerencsejáték Zrt.-hez, halmozódás idején azonban hagyományosan emelkedik az értékesített darabszám.

A rengeteg szelvény természetesen rengeteg számkombinációt rejt. Bár egy a negyvenháromhoz az esélye annak, hogy az Ötöslottó játékban nyerünk, a telitalálathoz viszont már 43 949 268 darab szelvényt kellene feladnunk. A Szerencsejáték Zrt. lapunknak küldött tájékoztatása szerint sokan hétről hétre fix nyerőszámokkal játszanak, de sokan akadnak akik különböző mintákat küldenek játékba. Sőt több százan vannak olyanok is, akik az előző héten kisorsolt nyerőszámoktól remélik ismét a telitalálatot. A szelvényeken gyakran megjelölt számok/minták a következők:

  • családi számok, dátumok,
  • az előző héten sorsolt nyerőszámok,
  • a játékmező első és utolsó öt száma,
  • "mesebeli" számok, mint pl. az 1, 3, 7, 13, 21.
  • különböző minták, ilyenek pl. a játékmező 4 sarka és közepe; az egyes sarkoktól (jobbra, balra, le vagy föl) induló számok; és a játékmezőt alkotó négyzet átlói mentén elhelyezkedő számok is.

Nyerési esélyek:

5 találat 1 : 43 949 268
4 találat 1 : 103 410
3 találat 1 : 1 231
2 találat 1 : 44

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

1 : 43 annak az esélye, hogy az Ötöslottó játékban nyerünk.

 

Címkék:
vásárlás, lottó, Ötöslottó, szerencsejáték, sorsolás,